Emniyet Personeli

25. Dönem POMEM Polis Alımları için tarih belli oldu! Polis alımları ne zaman yapılacak?

Gündeme ilişkin çok sayıda önemli açıklamada bulunan Bakan Soylu polis alımlarına gelen başvurulara ilişkin çok çarpıcı rakamlar paylaştı. 25. dönem polis alımına ilişkin konuşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Ağustos’un sonu gibi çalışma biter Ağustos Eylül gibi alım ilanı çıkabiliriz.” dedi.

18 bin polis ve bekçi alımı için 580 bin kişinin başvuruda bulunduğunu dile getiren Bakan Soylu, kadın özel harekat alımı için adaylara polislik sınavlarını işaret ederken şart konulan KPSS puanın ise 65’e düşürülebileceğini kaydetti. Bakan Soylu 25. dönem polis alımına ilişkin ilan tarihinin ise Ağustos ya da Eylül olacağını ifade etti.

25. Dönem POMEM Polis Alımları için tarih belli oldu! Polis alımları ne zaman yapılacak?

”ÖZEL HAREKAT OLMAK İSTEYENLER POLİSLİK SINAVLARINA GİRSİN”

Kadınların özel harekata alınmasıyla ilgili bir hazırlıkları olduğunu ifade eden Bakan Soylu şöyle konuştu;

”Bizim özel harekatta şu an 25 bin polisimiz var. Bizim için şu an yeterli bi sayı. Daha ziyade burada içeriden sınavla özel harekata alım yapmak. Özel harekat olmak isteyen kardeşlerime tavsiyem polislik sınavlarına girsinler, kazansınlar. Alırsak bundan sonra çok kısıtlı bir alım olacak. Bunu bi baza oturtturduk. Bundan sonra içeriden alım yapmak ilk tercihimiz olacak, gerekli olduğu takdirde dışarıdan alım yapacağız. İçeriden almak bizi daha rahatlatacak. O yüzden oraya girmelerini tavsiye ederim. Önce polis olsunlar biz oradan alacağız.”

Bir Yorum

  1. Abi 24.donem kadın polis alımı oldu eyvAllah da erkek polis alımı olmasını yahu olduda bizim mi haberimiz yok