Emniyet Personeli

7 Bin 669 Emniyet Personeli Memuriyetten Çıkarıldı ( Emniyetten Atılanların Listesi Yayımlandı)

 7 Bin 669 Emniyet Müdürlüğü Çalışanı Kamudan İhraç Edildi

Kamuda FETÖ temizliği sürüyor. OHAL kapsamında çıkarılan 672 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname (672 Sayılı KHK) ile birlikte 24 Merkez Valisi ile birlikte 102 vali yardımcısı , 7 bin 669 Emniyet Müdürlüğü personeli, 323 Jandarma Genel Komutanlığı personeli,  Sağlık Bakanlığı’nda görevli 2 bin 18, Milli Eğitim Bakanlığı’nda görevli 28 bin 163 , Yüksek Öğretim Kurumlarından 2 bin 346 Kişi, Diyanet İşleri Başkanlığı’ndan 1569 personel kamudan ihraç edildi.

EMEKLİ HAKİM VE SAVCILARA MESLEĞE DÖNÜŞ YOLU

Kararname ile birlikte kendi isteğiyle emekli olan hakim ve savcıların mesleğe dönüşünün önü açıldı. Kendi istekleriyle emekli olan hakim ve savcılar HSYK’nın onayıyla görevlerine dönebilecekler.  Yeni Kararnameler ile birlikte Yurt dışındaki FETÖ eğitim kurumlarından alınan diplomalar geçerliliğini yititirken, yine yurt dışında eğitim gören 158 kişinin öğrenciliği iptal edildi.

KAMUDA TEMİZLİK SÜRÜYOR

FETÖ ile bağlantılı Kamu kurum ve kuruluşlarında görevli kamu personeline yönelik soruşturma işlemleri ise devam ediyor. Terör örgütü ile bağlantısı olduğu tespit edilen kamu personelinin memuriyetten atılması için gerekli işlemler yapılacak ve yeni yayımlanacak KHK’ler ile birlikte kamudan ihraç edilecekler. Memurluktan atılan kişilerin , kamuda tekrar istihdam edilmelerine olanak sağlanmıyor, ayrıca memurluktan doğan tüm hakları ellerinden alınıyor.

KURUMLARA FETÖ İHBARLARI YAĞIYOR

Kamu kurum ve kuruluşlarında görevli FETÖ’cüler için kurumlara ihbar telefonları yağıyor.  Fakat yetkililer uyarıyor, kişisel anlaşmazlıklarından dolayı, bir memur hakkında iftira niteliği taşıyan ihbarlarda bulunan kişiler hakkında suç duyurusunda bulunulabilir.

KAMUDAN ATILANLARIN TAM LİSTESİ 

OHAL kapsamında çıkarılan 672 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname’de kamudan ihraç edilenlerin tam listesi de yayımlandı. İlgili listeye ve konu hakkında detaylara erişim için lütfen TIKLAYINIZ
 

KAMUPERSONELİ.NET – ANKARA