Emniyet Personeli

7 Bin Bekçi Alımı Başvuruları Başladı! Ücreti Hangi Bankalara Yatırılacak?

Uzun zamandır beklenen 7 bin bekçi alımı Polis Akademisi Başkanlığının resmi internet sitesi üzerinden yayımlandı.

Yayımlanan ilanla beraber başvurular 8 Haziran 2018 tarihinde (bugün( itibariyle başladı.

7 bin bekçi alım ilanına yönelik olarak başvuruların nereye yapılacağı, başvuru ücretlerinin ne kadar olduğu, ücretlerin hangi bankaya yatırılacağı araştırılıyor.

Bizlerde kamupersoneli.net olarak yayımlanan 7 bin bekçi alım ilanına yönelik olarak merak edilen detayları aktarıyoruz.

BAŞVURULAR NASIL YAPILACAK?

Yayımlanan 7 bin bekçi alım ilanmına ön başvurular 8 Haziran 2018 tarihinde (bugün) başladı ve 22 Haziran 2018 tarihinde saat 17:00’da sona erecek.

Ayrıca başvuru yapmak isteyen adaylar;

https://pa.edu.tr adresi üzerinden adayın e-Devlet kapısı şifresi ile giriş yapmak suretiyle ve ilgili alanların gerekli bilgileri doldurması şeklinde yapacaklar.

Adayların görev yapmak istediği il kontenjanını başvuru ekranından seçeceği ifade edildi.

Yayımlanan başvuru kılavuzunda yer alan detaylarda ise;

“e-Devlet kapısı şifresi, şahsen başvuru ile, üzerinde T.C. kimlik numarasının bulunduğu fotoğraflı kimliğin (nüfus cüzdanı, evlilik cüzdanı, pasaport ve ehliyet, avukat kimlik kartı, mavi kart, ikamet tezkeresi) ibraz edilerek yurt içinde PTT merkez müdürlüklerinden veya yetkili şubelerden alınabilir.

e-Devlet kapısı şifresi yurt dışında elçilik ve konsolosluklardan temin edilebilir. Bağlı bulunulan dış temsilciliklerden konuyla ilgili detaylı bilgi alınabilir.

UYARI: e-Devlet kapısı şifresi ile internet ortamında başvuru esnasında ilgili haneler doldurularak başvuru işlemi sonuçlandırılacaktır. İnternet ortamında başvurular belirtilen tarihler arasında yapılacaktır. Posta yolu ile veya başvuru tarihi geçtikten sonra yapılan başvurular kabul edilmez” ifadelerine yer verildi.

HANGİ BELGELER TALEP EDİLİYOR?

POMEM tarafından yayımlanan 7 bin bekçi alım ilanına başvuru yapacak adaylardan talep edilen belgeler ise;

Sınav başvuru dilekçesi, T.C. kimlik numarasını gösterir belgenin aslı ve fotokopisi (nüfus cüzdanı, sürücü belgesi, pasaport), Diploma veya geçici bitirme belgesinin aslı ve fotokopisi, (Yurtdışından mezun olanlar için ilgili kurumda alınan denklik belgesi) Müracaat ettiği il sınırları içerisinde en az bir yıldır ikamet ettiğini belirtir belge, Son bir yıl içinde çekilmiş dört adet biyometrik fotoğraf, Kendisi ve evli ise eşinin Yönetmeliğin 5’inci maddesinde belirtilen engel hallerinin bulunmadığını ifade eden yazılı beyanları.

Şehit veya vazife malulü olanların eş veya çocuklarından, şehitlik veya vazife malullüğü belgesinin ilgili kurumca onaylı örneği, Sınav ücretinin yatırıldığına dair banka dekontu, Askerlik terhis belgesi aslı ve fotokopisi, Yaş düzeltmesi yaptıranlar için yaş düzeltme belgesi, Sağlık Bilgilendirme Formu istenecektir. (Adaylar, Sağlık Bilgilendirme Formu ile birlikte varsa ilaç raporu, durum bildirir sağlık kurulu raporu, engelli sağlık kurulu raporu, askerlikten muafiyet raporu, herhangi bir öğrenci adaylığından veya personel alımı adaylığından sağlık nedeniyle elenmesine neden olan raporları ile sağlık özgeçmişini tanımlayan bütün bilgi, belge ve raporları Ön Sağlık Kontrolü Komisyonuna sunmak zorundadır.) (Sağlık Bilgilendirme Formu müracaat yerleri açıklandığında internet ortamında yayınlanacaktır.)

Yapılacak işlemler için başvuru dilekçesinde belirtilen bilgiler esas alınacağından, beyan edilen yanlış bilgilerden adayın kendisi sorumlu olacak ve herhangi bir hak iddia edemeyecektir. Müracaatı kabul edilen adaylar Ön Sağlık Kontrol Komisyonuna alınmaya hak kazanacaklardır.

UYARI: Aranılan nitelikleri taşıyan ve istenen belgeleri getiren adayların şahsen başvuruları alınır. Başvuru ile ilgili olarak istenen belgelerde gerçeğe aykırı beyanda bulunduğu tespit edilenlerin başvuruları geçersiz sayılır.

BAŞVURU ÜCRETİ NE KADAR? HANGİ BANKALARA YATIRILACAK?

Yayımlanan söz konusu 7 bin alım ilanı içerisinde yer alan başvuru ücretine yönelik detaylarda ise;

“İnternet üzerinden ön başvuru yapacak adaylar tarafından sınav başvuru ücreti olan 100 TL 8 Haziran 2018 tarihinde saat 09:00’dan 22 Haziran 2018 tarihinde saat 17:00’a kadar Polis Akademisi Başkanlığı
Döner Sermaye İşletmesi Müdürlüğünün Halkbank Gölbaşı Şubesi/ANKARA “1. Dönem Çarşı ve Mahalle Bekçiliği Giriş Sınavı” isimli hesabına yatırılacaktır.

Sadece Halkbank şubelerinden, ATM’lerinden ve internet bankacılığından başvuru ücreti yatırılabilecektir. (İnternet Bankacılığından ücret yatıran adayların dekont çıktısı almaları gerekmektedir.)

Adaylardan başvuru esnasında istenen belgeler kapsamında “sınav ücretinin yatırıldığına dair banka dekontu” istenildiğinden ADAYLARIN SINAV ÜCRETİNİ YATIRIRKEN KENDİ ADINA KENDİ T.C. KİMLİK NUMARASI İLE BİRLİKTE, “1. DÖNEM ÇARŞI VE MAHALLE BEKÇILIĞI GIRIŞ SINAVI” için ücret yatırdıklarını belirterek sınav ücretini yatırmalarını ve alınan dekontu şahsen başvuru esnasında yanlarında getirmeleri gerekmektedir.” ifadelerine yer verildi.

Ayrıca başvuru yapan adayların ücreterine yönelik olarak geri ödeme yapılayacak olan durumlar ise;

“UYARI: 1. Dönem Çarşı ve Mahalle Bekçiliğine Giriş Sınavına başvuruda bulunan adaylardan; Başvuru ücretini yatırdığı halde internet üzerinden ön başvuru yapmayan ya da yapamayan, Ön başvurusunu yaptığı halde şahsen başvurusunu yapmayan ya da başvuru şartlarından herhangi birini taşımayan, sınava girmeyen, giremeyen, sınava alınmayan, sınavdan çıkarılan, sınavı geçersiz sayılan,

Aday Değerlendirme ve Seçme Sınavında başarısız olan, Ücret gerektirmeyen bir işlem için ücret yatıran veya aynı işlem için birden fazla ücret yatıran,

Sınav ücretini kendi adına yatırmayan adayların sınav başvuru ücretleri hiçbir şekilde geri ödenmeyecektir.” olarak açıklandı ve adayların bu konuda dikkatli olmaları gerektiği ifade edildi.

Bir Yorum

  1. ilk önce başvuru yapabilmek için bankaya para yatırmalıyız bana e devletten banka dekontunuz ulaşmamıstır diyor

  2. başvuru yapamıyorum yaş tahsisi yapmanız gerekiyor diye hatta veriyor sistem

  3. Ulan ayıptır be 100 lira nedir ya nasıl kazanılır o para hiç düşündünüz mu emek hırsızlığı yapmasın kimse talep çok diye yapıyorsunuz bunu ayıptır yaziktir günahtır

  4. Resmen sömürgecilik bu hayırdır abi hem oku hem paranla snawa gr.Nereye gidiyor bu milyonlar ?

  5. 100 tl nedi̇r ya her sinava gi̇rmeye 100 tl i̇sti̇yorlar başvuracak i̇nsanlar zaten kit kanaat çalişan ki̇şi̇ler ayiptir günahtir ya

  6. 100 tl işsiz adam nerden bulsun yatırsın bu nedir heyhat bu nedir ..

  7. 100 lira iyi para 7000kisi mi alıncakmış 10000basvuru olsa en kötü…

  8. Başvurmuyorum her sınavda 100 tl istiyorlar hiçbir yere alım yaptığınız yok bize de yazık günah para basmıyoruz . 50 tl neyinize yetmiyor

  9. Bizim türkiyede cebini doldurmak isteyen üç beş capulcu var onlarda böyle yollar buluyor işte yazıklar olsun

  10. Ön başvuru bitikten sonra mı gerekli evrakları bizleri çağırdıklarında götüreceğiz

  11. Vücut kitle indeksi 18 ila 27 arası dyor benim 30 cikio acaba bı sknti olurmu

  12. Cok 100 lira ya yuh yazik gunah zaten torpilliler alincak ama umidi bile okadar kazik olmasin

  13. Bankaya parayı yatırdık internetten on başvuruda yaptım peki diyer evrakları ne zaman ve nereye teslim edicez ayrıca dilekçeyi nerden doldurucaz bilgi verirmisiniz