Emniyet Personeli

8 Bin Bekçi Alımı Yapılacak? Genel Şartlar Neler? Başvuru Tarihleri Belli Oldu Mu?

Geçtiğimiz günlerde İçişleri Bakanı Süleyman Soylu yaptığı açıklamalarında bekçi alımı bekleyen adaylara müjdeli bir haber verdi.

BEKÇİ ALIMI YAPILACAK

Bakan Soylu açıklamalarında bekçi alımı için Mart ayında ilana çıkılacağını ve 8 bin bekçi alımı yapılacağını ifade etti. Emniyet Genel Müdürlüğüne Polis Akademisi Başkanlığı tarafından yapılacak olan bekçi alımı için adaylar araştırmalarına hız verdiler. Adaylar araştırmalarında genel şartların neler olacağını başvuruların ne zaman başlayacağını araştırıyorlar.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu yaptığı açıklamalarında en çok bekçi alımı yapılacak olan illeri de açıkladı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun aktardıklarına göre EGM en çok Ankara ve İstanbul illerinde bekçi alımı yapacak. Buna göre Ankara’ya 550 civarında bekçi alımı yapılacak. Bunun yanı sıra her şehire en az 86 bekçi alımı yapılması bekleniyor.

Adayların araştırmaları kapsamında bekçi alımı için başvuruların ne zaman başlayacağı henüz belli değil. Bakan Soylu ilana Mart ayında çıkılacağını ifade etti ancak net bir başuvuru tarihi vermedi. 

Peki genel şartlar nasıl olacak? Bekçi alımları kapsamında genel şartların bir önceki alımlar gibi olması beklenmektedir. Yönetmelikte herhangi  bir değişiklik olmadığı sürece genel şartların aynı olması beklenmektedir. İşte muhetemek genel şartlar…

MUHTEMEL GENEL ŞARTLAR

Ancak 2019 yılı itibariyle bazı şartlarda değişiklik yaşanacaktır. Bu muhtemele şartlara göre bilinen detayları şöyle sıralıyoruz;

Türk vatandaşı olmak başlıca talep edilen ilk şart olarak yer alıyor ve en az ilkokul mezunu olunması şart.

Diğer yandan askerlik “ödevi” bitirilmiş olması zorunlu olarak açıklanırken 18 yaşını doldurduktan sonra uygulanan yaş değiştirme işlemlerinden önceki yaş dikkate alınması kapsamına göre, başvuru tarihi açıklandığı andan itibaren 18 yaşını doldurmuş ve 31 yaşından gün almamış olmak talep edilebilir.

Bunun yanı sıra ağır hapis cezası veya altı aydan az olmak şartı ile yada affa uğramış olsa bile en ufak bir yüz kızartıcı suçtan dolayı sicilin temiz olması gerekiyor.

Türkiye toplum telakkilerine göre kötü şöhretli tanınmamak bir diğer şart olarak açıklanırken kamu haklarından mahrum kalmış olmamak zorunlu olarak açıklandı.

Bu şartların yanı sıra bekçi olmaya engel bir sağlık problemi olmayan adaylardan başvurular alınacak.

Ayrıca adayların silah taşımaya veya silahlı görev yapmaya engelleri olmaması isteniyor.

Bunların yanı sıra diğer şartlar EGM tarafından duyurulacaktır.

Bir Yorum