Emniyet Personeli

Bakan Soylu Açıkladı: Temmuz Ayında 10 Bin Polis Alımı Yapılacak

Polis Akademisi İlk Derece Amirlik 3. Dönem Mezuniyet Töreninde açıklamalarda bulunan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Temmuz ayında 10 bin polis alımı yapılacağını duyurdu.

Bakan Soylu bu konuyla alakalı olarak yaptığı açıklamada ise;

“23. Dönem POMEM’lerde eğitim görmek üzere üniversite mezunu 10 bin polis memuru adayı öğrenci alımı için 2018 Temmuz ayında ilana çıkılacak, eğitimlere Eylül ayında başlanacak, Aralık ayında süreç tamamlanacak. 13 Bin şimdi aldık, 10 bin alıyoruz, 10 bin daha alacağız, 33 bin arkadaşımızla birlikte inşallah polisimiz büyük bir güç kuvvet kazanacaktır” dedi.

PEKİ BAŞVURU ŞARTLARI NASIL OLACAK?

Daha önce yayımlanan polis alımı ilanlarında adaylardan talep edilen genel başvuru şartları arasında;

T.C. Vatandaşı olmak ayrıca, Önlisans, lisans mezunu veya bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurtdışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olmak şartlarının yanı sıra; KPSS’den en az 70 almış olmak şartlarına yer verilmekteydi.

Ayrıca boy şartı, yaş şartı ve sağlık durumu açısından engel olabilecek problemleri olmayan adayların başvuruda bulunması gerektiği duyurulmuştu.

Bu konuyla alakalı olarak Temmuz ayında yayınlanacak 10 bin polis alım ilanında ise daha önceki alımlarda uygulanan başvuru şartlarının büyük oranda aynı olması talep ediliyor.

Bakan Soylu’nun açıklamaları doğrultusunda 10 Bin polis alımı hakkında ilan beklenmekte. Adaylar Temmuz ayında alımı yapılacak 10 bin polis alımını beklemeye başladılar.

Başvuru şartları ve polis alım ilanıyla alakalı olarak merak edilen tüm detayları anlık olarak kamupersoneli.net sitesinden inceleyebilirsiniz.

Kamupersoneli.net olarak gelişmeleri sizlere aktarmaya devam edeceğiz.

Bir Yorum

  1. Temmuz ayinda alim yapilacak diyorsunuz sayin bakanim, temmuz 22 de kpss sinavi var zaten

  2. 23. Dönem de önlisans bayan alımı 200 ün üzerinde sayı verilmesini talep ediyoruz lütfen

  3. Sayın bakanım bırak üniversite mezunu lise mezunu askerliğini yapmamış gençlere de alım yapılsın üniveste mezunu zor polislik yapar jandarma polis ve buna benzer meslekler askerliğini yapmamış lise mezunu genç çocuklar daha verimli olur gündeme alınsın.

  4. Artık yaş esnekliği bekliyoruz. Halkın isteği doğrultusun da hareket edin biraz duyun milletin sesini.

  5. Yas sarti ne olacak butun kurumlar artirdi infaz koruma memurlugu 35 yasini dolduracak dendi ayni sartlari bekliyoruz……….

  6. Bu alim 2018 kpss sonucuna gore olur artik heralde yani dimi ? Tutup da tekrar 2016 2017 ile almazlar insAllah

  7. KPSS OnLisans 60 olsun canı gönülden istiyorum hazırlanıyorum puan 70 oluyor Hayallerim yıkılıyor ALLAH Rızası için duyun sesimizi

  8. Her seferinde önlisans lisans mezunu alın zaten lise mezunlarını düşünmeyin hiç önlisans lisans mezunları nekadar polis olmak istiyorsa lise mezunlarıda onlar kadar polis olmak istiyor duyun artık lise mezunu polis alımları olsun lise mezunu diye çöpe atmayın kayde alın lise mezunlarını

  9. Yaş 35 olsun 1 ocak esas alınacak şekilde alınsın pomem pöh ve askeri alımların da dahil yaş mağduru yüzbinlerce genc yaş engeline takılıyor talep çok alıyor diyorlar herkesi alacak halleri Yok sonuçta bir mülakatla alınacak sonuçta yaş 35 olsun artık

  10. Ne zaman baksam ön lisans,lisans- LİSE Mezunlarından hiç alım yok,okumamiza izin verdilerde bizmi okumadım, kaç seçim oy verdik,lise mezunu polis alımı olmasa eğer bu kez hiç bir arkadaş sandığa gitmeyeceğiz.

  11. Universite mezunu alim yapmayin liseli askerligini yapmamis arkadaslarimizin %90 ı polislik alımları icin bekliyoruz lise mezunu olarak ta polislik alimlari yapilsin sayin bakanim saygilarla

  12. Lise mezunu alımlarda olsun lütfen herkesin işine yarayan bişeyler oluyor bize de olsun. Askerlik şartı aranmasın zaten ilelebet vatanımız için görev yapacağız neden askerlik şartı aranıyor ki

  13. Lise mezunu olsun 19. Dönem gibi bunu herkes istiyor sayın bakanımız Süleyman soylu bu duruma bakmasını talep ediyor saygılarımı sunuyorum.

  14. Lütfen KPSS şartı kalksın yada lisans puanı ile aynı olsun 60 puan olsun .

  15. 2018 yılı KPSS iş beklensin, yaş sınırı 35 olsun da üç beş kişi ekmek yesin yahu

  16. Pöh alımında Kpss önlisans 60 puan olsun yeter artık hiç başvuru yapamıyoruz

  17. Kpss sarti kalksin saglikli bireyler vatani icin gorev yapsin yahu kpss nedir

  18. Şimdi gerçekten 1990 lıkar başvurabilecek mi hemde 2016 on lisans KPSS puanı ile bu mu doğru mu anladim

  19. Kpss siz olsun tüm vatan sever gençler polis olsun sayın bakanım.En kısa zamanda pöh alımıda olsun.

  20. Ben İsveç okudum benimde KPSS girmem gerekiyor mu ve nasıl girebilirim yardımcı olursanız sevinirim

  21. Bencede artık önlisans 70 altı olmalı .Bir sürü eleme şartları var üstüne kpss sınırlarını da koyduğunuz takdirde inancımızı kırmaktan başka bişey yapmıyosunuz..polislik mesleğini isteyen herkes başvurmalı bence elenen elenir elenmeyen de yoluna bakar,polislik herkesin yapabileceği bi meslekde değil zaten.Artık tüm bireylerin yüzünü güldürecek haberler bekliyoruz sizden lütfen.

  22. Poh alimi neden olmuyor sayın bakanın devamlı pomem alim yapıyorsunuz . bu .haksizlik

  23. Poh alimi neden olmuyor sayın bakanın devamlı pomem alim yapıyorsunuz . bu .haksizlik.