Emniyet Personeli

Bakan Soylu'dan Bekçi Alımı Hakkında Yeni Açıklama!- 10 bin bekçi alımında son durum

Bakan Soylu’nun konuyla alakalı olarak yaptığı değerlendirme şu şekilde;

“Hırsızlık ve suç oranları gece bekçileriyle birlikte inanılmaz düştü. Buradan bİstanbullulara bir de müjde verelim…

1200 gece bekçisi daha İstanbul’da göreve başlayacak. 2800 gece bekçisi zaten vardı. Artık 4 bin olacak. Ankara ve İzmir’e de ilave gece bekçisi alınacak.”dedi.

Buket Aydın’ın konuklarına 40 soru sorduğu ve her soru için de 2 dakika süre tanıdığı “40” adlı programın bu haftaki konuğu İçişleri Bakanı Süleyman Soylu.

Bakan Soylu'dan Bekçi Alımı Hakkında Yeni Açıklama!- 10 bin bekçi alımında son durum

AK Parti’ye neden katıldı?

Politikaya Tansu Çiller sayesinde atıldığını ve hayatında Çiller’in önemli bir yeri olduğunu söyleyen Bakan Soylu, neden zamanında muhalefet ettiği AK Parti’ye katıldığını ise şöyle anlattı:

“Biz Demokrat Parti-Adalet Parti çizgisindeydik her zaman. Biz bunların içerisinde yetiştik, bunların içinde bulunduk. Aileden böyle bir şey gördük. Aileden işimizi iyi yapmayı da gördük. Bizim safımızda bir sıkıntı söz konusu değil. Biz aynı çizgimizdeyiz.”

“İçişleri Bakanı olarak sizi bu kadar istikrarlı kılan ne?” sorusuna ise, “Bizim başarılı olup olmadığına millet karar verir.  İçişleri Bakanlığı tek başına yapılacak bir iş değil. MİT ile, müdürlükler ile koordineli çalışmak gerekiyor. Türkiye zor bir ülke. Karar almaktan korkmamak gerekir. Yarın ne olacağını düşünen adam bu işi yapamaz.” dedi.

FETÖ tehlikesi devam ediyor mu?

“FETÖ’yle iyi mücadele edildi. İlk önce dünya bizi anlamadı. Ama şimdi görüyoruz ki dünya bizi anlamaya başladı. Eğer PKK’ya FETÖ’ye yardım yapıyorlarsa bu iç güvenliğinize müdahaledir. Ancak şunu söyleyebiliriz ki, FETÖ ile mücadelede iyi mesafe aldık.”

Bakan Soylu, yurt dışındaki FETÖ’cülerle ilgili de konuşarak sözü FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’e getirdi ve “Biz bu adamı o ülkeden alacağız. Eninde sonunda, ya ölüsünü ya dirisini… Biz bu adamı o ülkeden alacağız.” dedi.

Berat Albayrak ile arası nasıl?

“Gayet iyi. Kabinede iki arkadaşız, ikimiz aynı takımı tutuyoruz, eşlerimiz iki iyi arkadaş, aynı davanın adamlarıyız.

Aklı hızlı çalışan bir adam. Memleketimizin böyle iyi yetişmiş adamlara ihtiyacı var. 

Böyle dedikodular çıkarıyorlar ama biz işimize bakacağız.”

Erdoğan’dan sonra siyaseti bırakacak

“Nasıl bir emeklilik hayal ediyorsunuz, yaşlılık hayaliniz ne?” sorusuna da içtenlikle yanıt veren Bakan Soylu, ölene kadar siyasette yer almayacağını ve Recep Tayyip Erdoğan’dan sonra siyaseti bırakacağını açıkladı.

Bir Yorum

  1. Bekçi alıyonuzda neden ilkokul değil bir çok insan işsiz bunu bekliyor