Emniyet Personeli

Bakan Soylu'nun 15 Bin Polis Alımı Açıklaması Yanlış Anlaşıldı

Bundan önce İçişleri Bakanı Süleyman Soylu yaptığı 8 bin bekçi alımı açıklamasının yanı sıra polis alımları hakkında da değerlendirmelerde bulunmuştu. 

Bakan Soylu yaptığı açıklamalarında 15 bin polis alımı yapılacağını ve bunun 5 binini İstanbul’a vereceklerini ifade etmişti. 

Bakan Soylu’nun bu açıklamaları polis adaylarını heyecanlandırmıştı. Ancak bu açıklamalar yanlış anlaşıldı. 

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ne demişti:

“Şimdi 8 bin bekçi alıyoruz. Çarşamba günü alıma çıkacaklar. 28 bin bekçi olacak. İstanbul’a şu ana kadar 4 bin bekçi verdik. Yeni geleceklerle birlikte bin bekçi daha vereceğiz. İstanbul’daki bekçi sayısı 5 bin olacak. İstanbul’da evden hırsızlık günde 78’di, 57’ye düştü. Tüm Türkiye’de yüzde daha düştü. İstanbul ve Türkiye’deki asayişçileri topladık, bu oranı yüzde 30 daha düşürmelerini tembihledik. 3-4 gün sonra açıklanacak 15 bin polis daha alıyoruz. 5 binini İstanbul’a vereceğiz. Artık İstanbul, her tarafında huzurun, güvenin, asayişin temin edildiği bir şehir olacak. Huzurun, güvenliğin başşehri İstanbul olacak.”

15 BİN POLİS AÇIKLAMASI YANLIŞ ANLAŞILDI 

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun bu açıklamaları polis alım ilanı bekleyen adayları heyecanlandırmış ve 15 bin yeni polis alımı yapılacağını düşündürmüştü. Ancak İçişleri Bakanı Süleyman Soylu yaptığı açıklamalarında 23. dönem POMEM sonuçları kapsamında polis alımlarında bahsetti. Bakan Soylu açıklamasında “3-4 gün sonra açıklanacak 15 bin polis daha alıyoruz” ifadeleri ile mülakat sonuçları beklenen 23. dönem POMEM sonuçlarını baz aldı. 

10 BİN POLİS ALIM İLANI BEKLENİYOR

Bu kapsamda yeni polis alımı sayısı değişmedi. 23. dönem POMEM sonuçları açıklandığında 24. dönem POMEM ile 10 bin polis alım ilanının Polis Akademisi Başkanlığı tarafından yayımlanması beklenmektedir. İlan yayımlandığında anlık bildirim almak için ücretsiz uygulamamızı indirebilirsiniz. 

ÖZEL HABER

Bir Yorum