Emniyet Personeli

Bakan Soylu'ya POMEM Alımlarında Önlisans Mezunları da Yer Alsın Teklifi

Milliyetçi Hareket Partisi İstanbul Milletvekili İzzet Ulvi Yönter kendine ait sosyal medya hesabı üzerinden bir açıklama paylaştı. MHP İstanbul Milletvekili İzzet Ulvi Yönter paylaşımında, POMEM alımlarında Önlisans mezunlarına da yer verilmesine ilişkin İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya bir yazı gönderdiğini belirtti. 

MHP İstanbul Milletvekili İzzet Ulvi Yönter’in paylaşımını ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya gönderilen yazıyı kamupersoneli.net olarak ziyaretçilerimizle paylaşıyoruz. 

MHP’Lİ YÖNTER’İN AKTARDIKLARI

“Kıymetli POMEM adayı kardeşlerim, 

Binlerce vatansever gencimizin beklenti içinde olduğu Polis Özel Harekat alımlarına ilişkin talepleri dile getirmeye devam ediyorum. 

20. Dönem POMEM alımı sonuçları 7 Temmuz 2017 tarihinde açıklanmıştır. Açıklanan sonuçlara göre 7.423 erkek, 1.000 kadın toplam 8.423 lisans mezunu aday sınavı kazanmış olup, alım ilanında belirtilen 10.000 sayısına dahi ulaşılamadığı görülmektedir. POMEM alımlarına talebin yetersizliği nedeniyle bundan sonraki POMEM alımlarında talebin ve alım sayısının yeterli sayıya ulaşabilmesi, emniyet teşkilatımızın daha da güçlenebilmesi adına lisans mezunlarıyla birlikte önlisans mezunlarının da yer almasına ve yine yönetmelikte yer alan yaş, cinsiyet ve KPSS puan şartlarının esnetilmesine yönelik çalışma yapılması gerektiğine dair yazım bugün İçişleri Bakanı Süleyman SOYLU’ya iletilmiştir. 

Aylardır sürdürülen ve yaklaşık 40 bin imzaya ulaşmak suretiyle artık toplumsallaşan polis olmak isteyen önlisans mezunu binlerce kardeşimizi ilgilendiren bu konunun takipçisi olmaya devam edeceğimi ifade etmek isterim.”

MHP’Lİ YÖNTER TARAFINDAN BAKAN SOYLU’YA GÖNDERİLEN YAZI

Konu ile ilgili olarak Önlisans adayları POMEM’e başvuru yapabilmek için bir imza kampanyası başlattılar. Adayların seslerini duyurdukları imza kampanyasına gözatmak içi “https://goo.gl/am53kM” web adresini ziyaret edebilirsiniz. 

Kamupersoneli.net – ANKARA

Bir Yorum

  1. ön lisasn alacaksanız askerlik yapmış lise mezunlarınıda alın, onların okuduğu dönem kadar 15 ay askerlik yapmış insanlar var

  2. O kadar lisans nezunu varken onlisans almak haksizlik olur.Vicdanen rahat olur musunuz?

  3. Lisans mezunu 1 milyon issiz varken onlisans da nedir yazik degil mi bizlere bosa mi dirsek curuttuk

  4. Merhaba
    İlla lısans plması sart olmamalı spnucta egıtıme acık bu ısı yapabılecek kabılıyetlı lıse ve onlısanslarda var hepsı basvurabılmelı her gencın çnu acılmalı duyarlı olmalosınız

  5. Lisans mezunu o kadar kisi var demis arkdas neden başvuru o kadar fazla değil olmuyo iste basvuru cikmiyo onlisans alınsın 1milyon basvuru olacak herkes biliyo eminimki onlisans mezunu olup isini iyi sekilde yapacak insanlarda mevcut önümüz açılsın kucumsemek gibi degil lise mezunu askerligi yapiyo geliyo guvenlik oluyo 2 bin aliyo biz teknikerler is gorusmelerinde asgari ucretin altinda maas teklif ediyolar 2 yil tamamda gereksizse hepsi kapatılsın okumayalim yani bizde ona göre yolumuzu cizebilirdik Acin artik su onlisans alımları

  6. Kesinlikle önlisans alınmalı madem acik var bu açık onlisansla çok rahat doldurulabilir ki birçok önlisans mezununada büyük bir ışık olacaktır.onlisansin yetersiz kaldigi yerde lise mezunları devreye girmelidir bence

  7. POMEM Lisans mezunlarının hakkı.Önlisans yada lise mezunları çok istiyorsa ygs den yada dörtyıllık bitirip te öyle girsinler.O kadar lisan mezunu varken.

  8. lisans mezunu arkadaşlar onlısans mezunları basvuru ısteyınce mı aklınız basınızza geldı o kutsal gorevın kıymetını bılemedınız ulkemızde onlısans mezunlarını kım deger verıyor ya bolumu kapattırın yada deger verın lise dahıl hak ısterkene kı verıldı neredeydınız lıse mezunu arkadaslar askerlık yapmıslar basvuru yapsın ıstıyormusunuz pekala onlısans mezunu askerlık yaptıysa ne olacak haksa sıra bızde lıse alındı lısans alındı ama onlısans hıc bır zman alınmadı haksa hak sırası bızde

  9. pekala hem okumus hemde askerlık yapmıs onlısans mezunları ne olacak

  10. Bence burda yorum yapan yok önlisans alinmasin yok lise alinmasin diyen arkadaslar LİSANS OLARAK SEN ÖNLİSANSİN HERSEYİNE BASVURU YAPABİLİYORSUN LİSENİN HER SEYİNE BASVURU YAPİYORSUN BU KADAR BENCİL OLMA BU KADAR BENCİL OLDUGUN İCİN BENCE Bİ BALTAYA SAP OLAMİYORSUN VİCDANDAN BAHSEDEN ARKADAS DEVLET İSİN POLİSLİK ASKERLİK VİCDAN İSİ DEGİL YUREK İSİ DİGER HERYERDE İS BULABİLİYOR LİSANS LİSE DUZEYİNE KADAR OLAN HERSEYE BASVURUYOR O ZAMAN SEN VİCDANİNİ KULLANİYORMUSUN ARKADASLAR HERSEY NASİP KİSMET EGER SANSİ UNİFORMAYİ GİYMEK VARSA NASİBİNDE DUNYANİN Bİ UCUNDAN GELİR !!!

  11. Biz lisans mezunu olarak aylar evvelden parkura çalışıp emek verelim para harcayalım, parkuru geçip sözlü mülakatta 2 dakikada nasıl puan veriyorlarsa artık, rastgele seçerek bizi elesinler,(referansı olana bi pürüz yok tabi) ondan sonra yok başvuru yetersiz, yok bizi de alsınlar diye gevezelik dolaşsın ortalıkta, BAK BİRADER bi kere yetersiz başvuru falan olmadı bu zırvalığı kesin, komisyon 22.000 erkekten çoğusunu eledi, yedek dahi almadı,bakın işte ince eledik sık dokuduk 9000'i dolduracak adam dahi kalmadı görüntüsü vererek elenenleri de sanki hepsi fetöcüymüş gibi zanda bıraktı, TEBRİKLER hakkımız haram olsun! Kaldı ki; önlisans ve lise mezunlarının girebilmesi için daha çok diz çürütmeleri lazım ki adalet yerini bulsun… Ve ve ve en önemlisi de; bi kere askerliğini yapmamış adamı almayacaksın,harcadığı zamana saygı!

  12. Lisans mezunu önlisansın ve lise mezununun başvurduğu yerlere başvuramaz,p3 p93 p94ü de mi bilmezsiniz be arkadaş

  13. Allah rızası için şu 35 yaş sınırını geti̇ri̇n ya sevdayla bağlı gönülle bağlı bu görevi yerine getirecek binlerce yaşa takılan gençler var saygılar.ön li̇san süper..şükürler olsun.

  14. Arkadaşlar onlisanslar basvuru yapinca lisanslar basvuru yapamayacak diye bi algi mi olusuyor? Hayir niye tutuşup agliyorsunuz? Nasip,kader dedigimiz bisey vardir,nasibinizde varsa isterse 500 bin kisi basvuru yapsin isterse lise ilkokul mezunu alınsın, kaderinde var sa hersekilde polis olursun,kaderinde yoksa istersen sadece kendi bransinizdan alinsin polis bile olamazsiniz.Herseyi Allah bilir en hayirlisini nasip etsin.selametle kalin.Kotu yorum yapanlara yaptijlari yorumu kendilerine iade ediyorum.

  15. Sadece pomem için lisans tamamlayan insanların hakkına girilmiş oluyor.. Yapılmaması gereken bi uygulama.. Çok isteyenler özel harekat başvurusu yapsın.. Madem gönülden istiyorlar.. İşine gelen işine geldiği gibi konuşuyor.. Herkes kendini düşünüyor.. Bu zamana kadar nasıl olduysa sistem bundan sonra da öyle olmalı.. Pomem lisans mezunu olanların hakkıdır..

  16. senin çürüttüğün dirsekte bizim çürüttüğümüz ney vicdansız herif?

  17. 2017 kpss den önce alım olursa tabı basvuru yetersız olur. pomem lisanslıların hakkı gıdın lısansa tamamlayın öyle gelın.