Emniyet Personeli

Bekçi Alımı Yazılı Sınavı Ne Zaman Yapılacak?

Kamupersoneli.net olarak bekçi alımı sınavı konusunda merak edilenleri paylaşıyoruz.

Bilindiği gibi Polis Akademisi Başkanlığı tarafından yayımlanan 7 bin kişilik bekçi alımı için duyuru yayımlanmıştı.

Daha sonra adaylar tarafından başvurular alınmıştı. Başvuru yapan adaylar sınav giriş yerlerinin ne zaman belli olacağını sorgulamaya başladılar.

Bizlerde konu hakkında merak edilenleri derledik.

SINAV GİRİŞ YERLERİNİN AÇIKLANMASI BEKLENİYOR

Bekçi alımı için yazılı sınav giriş yerlerinin 23 Temmuz 2018 tarihinde açıklanmasına kesin gözüyle bakılıyordu ancak bu konuyla alakalı olarak resmi bir açıklama yapılmaması adayları beklenti içerisine soktu.

YAZILI SINAV DETAYLARI

Yazılı sınava girecek adaylara çoktan seçmeli (test) beş şıklı 100 soru sorulacak. Her bir soru bir puan sayılacak ve yanlışlar doğruları götürmeyeceği belirtildi.

Ayrıca; yazılı sınavda (100) puan üzerinden en az (50) puan alanlar başarılı sayılacağı ifade edilirken yazılı sınavda ise; “Türkçe, Sosyal Bilgiler, Fen Bilgisi, Hayat Bilgisi, Matematik ve Genel Kültür” konularından oluşacağı ifade ediliyor.

Yazılı sınavdan başarılı olan adaylar fiziki yeterlilik sınavına girmeye hak kazanmış olacaklar.

Diğer yandan yazılı sınav tarihleri, sonucu, itiraz ve adayları ilgilendiren diğer iş ve işlemler Polis Akademisi Başkanlığı resmi internet adresinden (www.pa.edu.tr) duyurulacağı ifade edildi.

Bir Yorum

  1. Ben yeni evliyim acil ise ihtiyacim var kac senedir işkura kaydim var hala iskur bana bugune kadar is vermedi bende insanim acil işe ihtiyacim var kiralik evde kaliyorum gecim zorlugu cekiyorum lütfen banada bir el uzatin yetkililere sesleniyorum Allah aşkina