Emniyet Personeli

EGM 10 Bin 500 Bekçi Alımı Genel Şartları ! Başvurular Ne Zaman Alınacak?

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu 2019 yılında bekçi alımı yapılacağını açıklamıştı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun bu açıklamasından sonra bekçi olmak için hayal kuran vatandaşlar büyük bir ilgiyle ve merakla bekçi alımı başvuru şartlarını araştırıyorlar. 

Öncelikle adayların bekçi alımı başvurusu yapabilmek için gerekli genel şartlar şöyle;

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,

En az lise mezunu olmak,

2019 yılının gelmesi ile birlikte bekçi alımı şartları konusunda da değişiklikler yapıldı. Bilindiği üzere daha önce bekçi alımı için adaylar 45 gün eğitim aldıktan sonra eğitim merkezlerine gidip göreve başlama eğitimi adı altında eğitim alıyorlardı ancak 2019 yılında Polis Akademisi Başkanlığı’na bağlı eğitim kurumları bekçi adaylarını eğitiyor. Yani özetle bekçiler hemen hemen polislerin aldığı eğitimin benzeri bir eğitim alıyor.

2019 BEKÇİ ALIMI BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

Bekçi alımı başvuru şartlarından en temeli Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmaktır.

Diğer kurallar da şu şekildedir; en az lise mezunu olmak, en az 167 cm boyunda olmak.

Beden kitle indeksi 18 ile 27 arasında olması, başvuru yaptığı il sınırları içerisinde en az bir yıldır ikamet ediyor olmak

Askerlik görevini tamamlamış olmak, 6 aydan sonra hapis cezası almamış olmak, ağır hapis cezası almamış olmak. Hırsızlık, dolandırıcılık, inancı kötüye kullanma ve sahtecilik gibi suçlara bulaşmamış olmak.

Toplum kurallarına göre kötü şöhretli tanınmamak, memuriyete engel bir hali bulunmamak, silah taşımaya veya silahlı görev yapmaya hukuki bir engel bulunmaması

Emniyet Teşkilatı Sağlık Şartları Yönetmeliği tarafından belirtilen şartlara uymak

Alkol, uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanımı sebebiyle tedavi görmüş olmamak

Terör örgütleriyle bağlantılı toplantılara, olaylara karışmamak

Başvuru tarihinde herhangi bir siyasi partiye üye olmamak

Türkiye Cumhuriyeti İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun bekçi alımı ile ilgili yaptığı açıklama şu şekilde;

“Cumhurbaşkanımız bana bizzat ‘ben yatarken sokakta bekçi düdüğünü duymak istiyorum. Vatandaşımız evde yatarken, sokakta birisinin onu beklediğini, huzurunun emin ellerde olduğunu duymasını istiyorum’ dedi. Bunu talimat olarak kabul ettik ve çalışmalara başladık. Eskiden beri var olan kolluk gücümüzün kapasitesini artırıp yeniden işlev kazandırıyoruz. 2016’dan itibaren 8 bin 182 çarşı ve mahalle bekçimizi göreve başlattık. Bugünde 700 arkadaşımız Ankara’da görev yapmak üzere yemin ederek göreve başlayacaklar. Halen 567 arkadaşımızın da evrak, sağlık raporu gibi işlemleri devam ediyor. Şimdi tüm Türkiye’de 7 bin kişilik bir alım daha yapıyoruz, ilanlara çıktık, cuma günü başvuruları başlıyor. İnşallah oradan da Ankara’ya biraz daha bekçi vereceğiz. 10 bin kişilik yeni bir bekçi kadrosu daha alınacak. Yapacağınız iş alelade bir iş değildir. Başkaları uyurken siz uyanık olacaksınız. Ailemiz, malımız, canımız, namusumuz sizlere emanet. Vatandaşımızın huzurlu uyuması sizlerin sorumluluğundadır. Artık siz bulunduğunuz mahalledeki her evin bir evladısınız. Siz o eski mahalle kültürümüzün, o büyük ailelerin yeniden oluşmasına, insanların rahatça birbirleriyle huzur içinde o mahallelerde yaşamasına vesile olacaksınız. Bu işin ucunda tehlike var, sorumluluk var, şehadet var, Allah’ın rızası var.”

”2018 yılı 1. Dönem Çarşı ve Mahalle Bekçiliğine giriş sınavı sonrasında, 7 Ocak 2019 tarihinde Polis Akademisi Başkanlığına bağlı eğitim kurumlarında meslek içi eğitim başlayacaktır.

Asil ve yeteri kadar yedek olarak belirlenen adaylara yönelik planlama yapılan il emniyet müdürlükleri tarafından 3 Aralık 2018 tarihinden itibaren Sağlık Raporu İşlemleri kısa sürede tamamlandıktan sonra Sağlık İşleri Daire Başkanlığına gönderilecek ve Sağlık İşleri Daire Başkanlığı tarafından da söz konusu raporların 6 Ocak 2018 tarihine kadar sonuçlandırılması istenilmiştir.
7 Ocak-1 Mart 2019 tarihi arasında Polis Akademisine bağlı eğitim kurumlarında eğitim verilecektir.”

Bir Yorum

  1. Neden ilkokul mezunları başvuru yapamıyor ilkokul mezunları taş mı kemircek hiç bir yerde iş bulamıyoruz benim gibi ilkokul mezunlarının suçu ne okuyamamakmı

  2. Yeni başvurular ne Zaman açılacak bilgisi olan varmı

  3. Yok yas şartı 60 olsun sacma sapan yorumlar yapiyosunuz ya

  4. Lutfen ortaokul mezunlarida basvura bilsin, bu degisiklik duzeltilsin