Emniyet Personeli

EGM 10 Bin 700 PÖH Alacak ! İşte Başvuru Şartları

İçişleri Bakanlığı bünyesinde görevlerini devam ettiren Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) açık olduğu tespit edilen kadrolar için polis alımları gerçekleştirmektedir. Polis alımı ilanları Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) tarafından hazırlanmakta, Devlet Personel Başkanlığı tarafından planlanmakta, Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın onayından sonra Polis Akademisi Başkanlığı üzerinden duyurulmaktadır. 

10 BİN 700 PÖH İHTİYACI VAR

PÖH (Polis Özel Harekat) alımları ile ilgili bir çok kaynaktan bir çok söylem ve haber görmüş olabilirsiniz. Fakat bu haberler gerçeği yansıtmıyor. 2019 yılında PÖH alımları yapılıp yapılmayacağı maalesef belirsizliğini koruyor. Adaylar tarafından PÖH alımı bekliyor.

Adaylar alımların lise mezuniyetine göre yapılmasını talep ediyor. Ancak böyle bir personel alımı PÖH tarihinde ilk kez yapılmıştı ve devamında yapılmayacağı tahmin ediliyor. 24. dönemde de PÖH alımların olmayacağı ve meslek içinden alımların gerçekleştirileceği de iddialar arasında yer alıyor.

Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından açıklanan PÖH ihtiyacı 10 bin 700 olarak belirtilmişti.

YAŞ ŞARTI

18 yaşını tamamladıktan sonra yaptırılan yaş düzeltmelerinde, düzeltmeden önceki yaş dikkate alınmak şartıyla, sınavın yapıldığı yılın 31 Aralık tarihi itibariyle 28 yaşından gün almamış olanlar Polis Özel Harekat başvurusunda bulunabilirler.

2017 PÖH Yaş Şartı: 31 Aralık 1990 ve sonrasında doğanlar, 18 yaşını tamamlamış olmak şartıyla Polis Özel Harekat alımlarına başvurabilirler.

2018 PÖH Yaş Şartı: 31 Aralık 1991 ve sonrasında doğanlar, 18 yaşını tamamlamış olmak şartıyla Polis Özel Harekat alımlarına başvurabilirler.

ADAYLARDA ARANILACAK NİTELİKLER

Özel harekat birimlerinde istihdam edilmek üzere POMEM’lere başvuru yapacak adaylardan,

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,

En az lise veya dengi okul olmak üzere, ön lisans, lisans veya bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olmak,

18 yaşını tamamladıktan sonra yaptırılan yaş düzeltmelerinde, düzeltmeden önceki yaş dikkate alınmak şartıyla, sınavın yapıldığı yılın 31 Aralık tarihi itibariyle 28 yaşından gün almamış olmak (31 Aralık 1989 ve sonrasında doğanlar),

Emniyet Teşkilatı Sağlık Şartları Yönetmeliğinde belirtilen şartları taşımak,

2019 yılı PÖH alımının ne zaman yapılacağı hakkında net tarih verilmedi. Bunun yanı sıra PÖH alımı için net bir söz verilmedi. Ancak bu yıl içinde PÖH alımı için ilanın yayımlanması beklenmektedir. 

Bir Yorum

  1. Olsun artik alım ve bayan alimi da erkekle esit olsun duyun görün bizleride

  2. lise mezunuda olsun sayın bakanım lütfen üniversite okuyanlar zaten başka işte bulabilir

  3. Lise mezunu olsun diyen embesiller biraz okuyun zaten Lise dıyo okumaktan acizsiniz amk

  4. Lise mezunu olsun diyen embesiller biraz okuyun zaten Lise diyor okumaktan acizsiniz am

  5. Pöh Ön lisans menzunu kpss 60 ve üstü olsun biran önce ilanı yayınlasanız çok iyi olur.

  6. Yüksekokulu Bilişim teknolojileri bölümünden mezunüm

  7. keşke yaş şartı 30-35 olsaydı şuan kurtarıyor bu son şansım temmuza kadar oldu oldu olmadı artık polisliğe kesinlikle başvuru yapamayacam. lütfen sesimizi duyun artık yani30 yaşındaki adam daha zeki en azından görmüş bilir yaşlı değil ki… bu nasıl bi mantık anlamadım girecek olanlara başarılar dilerim Allah herkesin gönlüne göre versin selam ve dua ile…

  8. Zaten yazıyor, lise mezunu veya dengi okul, iyi okuyun ondan sonra yorum yapın.

  9. Lıse mezunu yeterince alınmadımı ünv mezunu alınmalı artık

  10. bro li̇se mezunu 1 kere alindi̇ | üni̇ alimi̇ yapiyorlar hep hi̇ç kazanamiyormusun ::)