Emniyet Personeli

EGM 24. Dönem POMEM Polis Alımı Sayısı Belli Oldu

Bilindiği gibi Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesindeki polis laımları Polis Akademisi Başkanlığı tarafından gerçekleştiriliyor ve alınan adaylar POMEM’ler kapsamında eğitime alınıyorlar. 23. dönem POMEM kapsamında adayların eğitimleri tamamlandı ve mülakat sonuçlarının açıklanması beklenmektedir.

Buna göre 24. dönem POMEM ile polis alımı için geri sayım başlamış oldu. Bu kapsamında EGM bünyesinde 24. dönem POMEM ile polis alımı yapılacak. Polis alımları hakkında İçişleri Bakanı Süleyman Soylu çok önemli açıklamalar yapmış ve polis alımı sayısını aıklamıştı.

Bakan Soylu’nun bu açıklamalarının ardından adaylar polis alımlarının bir kısmının PÖH branşında gerçekleştirilmesini talep ettiler. Ancak PÖH alımı hakkında henüz net bir gelişme bulunmuyor. İşte İçişleri Bakanı Soylu’nun açıklamaları: 

POLİS ALIMI SAYISI AÇIKLANDI

“15 bin yeni polis alıyoruz. Bunun büyük bir bölümünü İstanbul’a vereceğiz. İstanbul’u dünyanın en güvenli şehri haline getireceğiz.” 

“Bekçi sistemi Cumhurbaşkanımızın ürettiği bir sistem. ‘Vatandaşımız rahat uyurken bekçi görev başında olacak dedi’ ve hemen 10 bin bekçi alımı yaptık. İstanbul’a 2 bin 800-2 bin 900 bekçi verdik. Şimdi İstanbul’a bin 200 veya bin 250 bekçi daha veriyoruz. Toplamda 4 bin bekçi olacak. Dün akşam belirledik 8 bin bekçi çıkıyor Mart’ta, binini İstanbul’a veriyoruz. Böylelikle İstanbul’daki bekçi sayısı 5 bin olacak.10 bin polis alıyorduk. Sayıyı dün akşam 15 bine çıkardık. 15 bin polis alacağız. Bunun büyük bir bölümünü de İstanbul’a vereceğiz.”

Bir Yorum

  1. Polis alımlarında kpss puan şartı Düşmeli duyun bizi artık

  2. Pöh alımı için bir çalışma yapın biran önce lütfen