Emniyet Personeli

EGM 26. Dönem POMEM 7 Bin Polis Alımı Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

Emniyet Genel Müdürlüğü Polis Akademisi Başkanlığı tarafından bir ilan yayımlanmış ve 26. Dönem POMEM kapsamında 7 bin polis alımı yapılacağı ifade edilmişti. Söz konusu ilana başvurular 14 Ekim’de başladı ve 25 Ekim’e kadar devam etti. Başvurularını yapan adaylar sonuçların ne zaman açıklanacağını araştırıyorlar.

7 BİN POLİS ALIMI GERÇEKLEŞTİRİLİYOR

Polis Akademisi Başkanlığına bağlı Polis Meslek Eğitim Merkezlerine (POMEM) lisans mezunu (5.040) erkek, (560) kadın, önlisans mezunu (1.260) erkek, (140) kadın olmak üzere toplam (7.000) polis alımı yapılacağı duyurulmuş ve ilana başvurular alınmıştı. 

Konu ile ilgli olarak Emniyet Genel Müdürlüğünden bir açıklama yapılmıştı. Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verilmişti:

“Polis Akademisi Başkanlığına bağlı Polis Meslek Eğitim Merkezlerine ÖSYM tarafından lisans mezunları için yapılan 2018 veya 2019 yılı Kamu Personeli Seçme Sınavlarının birinden P3 puan türünden en az (60,00), önlisans mezunları için yapılan 2018 yılı Kamu Personeli Seçme Sınavı P93 puan türünden en az (65,00) ve üzeri puan alanlar arasından 06/06/2015 tarihli ve 29378 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren Polis Meslek Eğitim Merkezleri Giriş Yönetmeliğinde belirtilen diğer şartları taşımak kaydıyla lisans mezunu (5.040) erkek, (560) kadın, önlisans mezunu (1.260) erkek, (140) kadın olmak üzere toplam (7.000) öğrenci alımı yapılacaktır.”

EGM 26. Dönem POMEM 7 Bin Polis Alımı Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

SONUÇLAR NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

26. Dönem POMEM 7 bin polis alımı kapsamında başvuru sonuçlarının ne zaman açıklanacağı adaylar tarafından araştırılıyor. Sonuçların ne zaman açıklanacağına ilişkin Polis Akademisi Başkanlığı tarafından bir açıklama yapılmadı. Ancak sonuçlar açıklandığında veya bir açıklama yapıldığında adayları sitemiz ve mobil uygulamamız üzerinden anlık olarak haberdar edeceğiz.

SÜREÇ NASIL İSTEYECEK?

Adayların internet üzerinden https://www.pa.edu.tr adresli resmi internet sayfasında yukarıda belirtilen tarihler arasında ön başvurularını yaptıktan sonra Şahsen Başvuru-Evrak Teslimi ile Aday Değerlendirme ve Seçme Sınav tarihleri daha sonra Polis Akademisi Başkanlığının www.pa.edu.tr internet sayfasından ilan edilecektir.

Adaylar hangi tarihte ve nerede başvuru ve sınava katılacaklarını Polis Akademisi Başkanlığının resmi internet sayfası olan ww.pa.edu.tr adresinden öğreneceklerdir. Ayrıca adaylara sonuçlar posta yolu ile ibraz edilmeyecektir. Sonuçlar açıklandığında sınava katulmayan adayların sorumluluğu kendisine aittir.