Emniyet Personeli

EGM 7 Bin Bekçi Alımı Mülakat Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

Emniyet Genel Müdürlüğü bekçi alımına ilişkin geri sayım devam ediyor. Mülakat aşamasına katılan binlerce aday tarafından mülakat sonuçlarının açıklanması heyecanla ve merakla bekleniyor.

Peki, bekçi alımı mülakat sonuçları ne zaman açıklanacak? Detayları kamupersoneli.net olarak okuyucularımızla paylaşıyoruz.

SONUÇLAR NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Bekçi alımındaki yazılı sınavdan geçer not alan adaylar mülakata katıldılar. Bu yıl ilk kez Polis Akademisi tarafından gerçekleştirilecek olan süreç dolayısıyla mülakat sonuçları hakkında herhangi bir bilgi yer almıyor. Ancak 1 ay içinde sonuçların Polis Akademisi Başkanlığı tarafından açıklanması beklenmektedir.

TOPLAMDA 70 PUAN ARANIYOR

Sözlü sınavda adaya, genel kültür sorularının yazılı olduğu kartlar arasından bir kart seçtirilecek. Adaya konu hakkında düşünmesi ve sunum yapması için süre verilecek. Komisyon adaya konuyla ilgili sorular soracak. Böylece; konuyla ilgili bilgi düzeyi, kendisinden istenileni kavraması, özgüveni, ifade etme yeteneği ve beden dilini kullanma becerisi olmak üzere 5 kategoride değerlendirilecek. Her bir kategori 20 puan olacak. Toplamda 70 puanı geçmek koşulu aranacak.

Bir Yorum