Emniyet Personeli

EGM Kadrosunu Genişletiyor: 20 Bin Polis Alınacak !

25 Ağustos 2017 tarihli Resmi Gazete’de, OHAL kapsamında 693 ve 694 sayılı Kanun Hükmünde Kararnameler yayımlandı. 694 sayılı KHK ile Emniyet Genel Müdürlüğüne 32 bin 14 kadro ihdas edildi.

Polis ve Bekçi Adaylarını Sevindiren Haber

Polis ve bekçi adaylarının bekleyişi, yayımlanan KHK ile netlik kazandı. KHK’ya göre; Emniyet Genel Müdürlüğü 32 bin 14 personel istihdamı gerçekleştirilecek. Bunların 7 bin 500’ü bekçi pozisyonunda, 20 bini ise polis pozisyonunda yapılacak. Polis dışında, komiser yardımcılığı, özel harekat müdürü gibi pozisyonlarda da alım yapılacak.

20 Bin Polis, 7 Bin 500 Bekçi; Toplam 32 Bin 14 Personel Alınacak

694 sayılı KHK’ya göre; KHK’ya göre, Emniyet Genel Müdürlüğü merkez teşkilatında 1 özel harekat başkanı, 3 özel harekat başkan yardımcısı, bin komiser muavini, 2 bin polis memuru olmak üzere toplam 3 bin 4 kadro oluşturuldu.

Genel Müdürlüğün taşra teşkilatına ise 8 özel harekat müdürü, bin 500 komiser muavini, 20 bin polis memuru, 7 bin 500 çarşı ve mahalle bekçisi olmak üzere toplam 29 bin 8 kadro ihdas edildi. Böylece, Emniyet Genel Müdürlüğüne toplam 32 bin 12 kadro verildi.

Polis ve Bekçi Alım İlanları Ne Zaman Yayımlanacak?

KHK ile kadro ihdasının yapılmasının ardından adaylar ilanın ne zaman yayımlanacağını beklemeye başladı. Resmi Gazete’de personel alım ilanlarının ne zaman yayımlanacağına dair net bir bilgi verilmedi. Emniyet Genel Müdürlüğü, personel alım ilanlarını ve başvuru şartlarını henüz açıklamadı. Emniyet Genel Müdürlüğü konuyla ilgili açıklama yaptığında eş zamanlı olarak ziyaretçilerimizle paylaşacağız.

Bir Yorum

  1. Önlisans mezunuyum ve sabah baktim bildirim gelmis yine ve polislikte bizimde onumuz acilmis okadar mutlu oldum ki ALLAH devletimizden razi olsun…

  2. Yuzde 20lik onlisans.bEnce goz sorunu olan kanun kalksin benmi istedim lens takmayi

  3. lütfen yaş engeli kaldırılsın. bence onli̇sans engelini değil, yaş engeli kaldırılmalıdır!

  4. Öğrenim durumu lise mezunu olanlar da başvuru yapabilisin lütfen. ÖnLisans mezunu değiliz diye bize neden hak Tanınmıyor :((

  5. Lise mezunu kps 60 olsun lütfen yaş sınırıda uzatılsın bizlerde başvuru da bulunalım

  6. Bencede lise mezunlarına da hak tanınsın çoğu vatandas maddi durum el vermedigi icin universite egitimini tamamlayamiyor

  7. Lise mezunu olsun ve yaş boy siniri kalksın nice yürekli insanlar var devleti bayrağı için gözünü kırpmadan şehit olacak insanlar var teşekkür ederim şimdiden.Sanliurfa'dan yazıyorum.

  8. Bence emniyet teşkilatı ve vatan görevi için siyasi gorusleri olan bir insan alınmasın yaniilk okul ve ortaokul şartı olunursa iyi olur diye düşünüyorum. Ak parti gençlik kollari