Emniyet Personeli

EGM Polis Akademisi Başkanlığı 8 Bin Bekçi Alımı Fiziki Yeterlilik Sınav Talimatı Parkur Duyurusu Yayımlandı!

Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) Polis Akademisi Başkanlığı 2019/1. Dönem Çarşı Ve Mahalle Bekçi̇li̇ği̇ (bekçi alımı) kapsamında Fi̇zi̇ki̇ Yeterli̇li̇k Sınav Tali̇matı parkur duyurusu yayımlandı.

Parkur başlangıç çizgisi ve ağırlık taşıma etaplarının son dubanın olduğu yere kadar olan 29 metre uzunlukta ve ağırlıkların başında yer alan tuba ile takla atılacak minderin başında bulunan duba arası 14 metre enindedir.

Bunun yanı sıra takla atma minderinin başında bulunan duba ile bitiriş çizgisine kadar olan mesafe ise 29 metre uzunluğa kadar toplam 7 istasyon ve 72 metre uzunlukta olan parkurdan oluşturulmuştur.

ADAYLARIN SÜRESİ NASIL ÖLÇÜLECEK?

8 bin bekçi alımı kapsamında fiziki yeterlilik ve sınav talimatı parkuruna katılacak adayların süre takibi, fiziki yeterlilik sınavı komisyonu tarafından ve bekçi alımı sınavına katılan diğer adaylarca şeffaf olarak görülecek şekilde dijital fotoselli süreölçer ile yapılacak.

Bunun yanı sıra dijital fotosel cihazının başlama ve bitiş kısmında bulunan fotoseller arasındaki mesafesi ise en az (3) üç metre genişliktedir.

RESMİ DUYURU İÇİN TIKLAYIN (PARKUR VE TALİMATLARI) TIKLAYINIZ

KİMLER BAŞARILI SAYILACAK?

Beköi alımı kapsamında düzenlenecek eğitimlerde adayların başarılı olması için erkek adayların parkuru 48 saniyede tamamlamaları gerekiyor.

Fiziki yeterlilik parkurunu 40 saniye ve daha aşağı sürede tamamlayan adaylar ise 100 tam puan alacaktır.

Fiziki yeterlilik sınavı kapsamında 60 puanın altında herhangi bir puan alan adaylar yönetmelik kapsamına göre başarısız sayılacaktır.

Fiziki yeterlilik sınavında 60 puanın altında alan adaylar direkt olarak “0” sıfır puan almış olur.

Fiziki yeterlilik sınavı komisyonunda başarısız olan adaylar hakkında “Çarşı ve Mahalle Bekçisi Adayı Olamaz” kararı verilecektir ve ve başarısız adaylar sözlü sınava alınmaz.

Bir Yorum

  1. Sanamı sorucak devletimiz sen uslubunu düzelt sonra bekçi olmayı düşün.

  2. Orta okul menzulari basvurabilirlermi ben takip ediyotum ama nasil oldunuda bilmiyorum ben orta okul mrzunuyumda