Emniyet Personeli

EGM Polis Akademisi Başkanlığı Başpolis Memurları ile Kıdemli Başpolis Memurları Sözlü Sınav Sonuçları pa.edu.tr

27 Mayıs- 31 Mayıs 2019 tarihlerinde Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) Polis Akademisi Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen Başpolis Memuru ve Kıdemli Başpolis Memuru İlk Derece Amirlik Eğitimi sözlü sınav sonuçlarının açıklandığı duyuruldu.

Başpolis Memuru ve Kıdemli Başpolis Memuru İlk Derece Amirlik Eğitimi sözlü sınav sonuçları Polis Akademisi Başkanlığı resmi web adresi “pa.edu.tr” üzerinden yayımlanmıştır.

Polis Akademisi Başkanlığı pa.edu.tr tarafından yayımlanan duyuruda ise;

“26/10/2018 tarihinde yürürlüğe giren 18/10/2018 tarihli ve 7148 sayılı Karayolları Trafik Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun ile Başpolis Memuru ve Kıdemli Başpolis Memuru rütbesindeki personelden ilk derece amirlik eğitimine katılacak adayların işlemlerine ilişkin hususlar belirtilmiştir.

Bu doğrultuda; 27-31 Mayıs 2019 tarihinde yapılan Başpolis Memuru ve Kıdemli Başpolis Memuru İlk Derece Amirlik Eğitimi sözlü sınav sonuçları 26/06/2019 tarihinde açıklanmıştır.

Sözlü sınav sonucunda başarılı olan personel düzenlenen Uzaktan Eğitim Programına katılacaktır.” ifadeleri yer almaktadır.

SONUÇLAR: “http://sonuc.pa.edu.tr/” WEB ADRESİNDE MEVCUTTUR.

PEKİ KİMLER BAŞPOLİS OLABİLİR?

19 Haziran 2010 tarihinde Resmi Gazete’de yayımlanan kanun polis memuru unvanını 3’e ayırmıştır ve bu unvanlar ise kıdemli başpolis memuru, başpolis memuru ve polis memuru olarak açıklanmıştır.

Buna göre en az 10 yıl görev yapan ve 35 yaşından gün almamış olan başpolis memuru kadrosuna başvuru yapabilecektir.

Diğer yandan kıdemli başpolis memuru kadrosuna atanacaklar ise fiilen altı yıl başpolis olarak görev yapmışlarsa başvuru yapacaklardır.

Bir Yorum

  1. Burada Başpolis alımı yok Başpolisler ve KIDEMLİ Başpolisler içinden 45 yasından gün almamış cezası olmayanlar arasından Başpolisleri Komyrd Kıdemli Başpolisleri komise olarak atanacakşar bunun sınavı

  2. Kıdemli Baş polis sınavını kazanamayıp sözlü sınavla kom.yrd si olunuyorsa diyecdiyecek söz yok .yani aslanı çakala boğdırmak gibi bir şey. Neymiş yaş sınırı 58 yaşında bir müdür rütbe terfi için sınava giriyor. Sözün bittiği yerdeyiz .8 yıl amirlik yapan her kıdemli başpolis kom.yrd değil direk başkomiser yapılmalı

  3. Neden bu kadar zoruna gidiyor hem üniversite okuyor lüzumsuz bir bölüm dışardanda 80 saatte komser yardımcısı oluyor bu insan en za 15 polislik yapmış meslege saygın olsun biraz karekterin olsun