Emniyet Personeli

EGM Polis Akademisi Başkanlığı PMYO ve POMEM Eğitim Sonu Sınav Duyurusu Yayımlandı! 2019 EGM POMEM PMYO

İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) Polis Akademisi Başkanlığı resmi internet sitesi üzerinden Polis Meslek Yüksek Okulu (PMYO) ve Polis Meslek Eğitim Merkezi (POMEM) eğitim sonu sınav duyurusu yayımlandı.

Polis Meslek Yüksekokullarından ve Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürlüklerinden mezun olanların disiplin, sağlık, ders ve sınav işlemleri (v.b farklı sebeplerle) tamamlanan adayların sınav tarihi açıklandı.

3 Haziran 2015 tarihinde yayımlanan 29375 Sayılı Resmi Gazete’de bulunan Emniyet Genel Müdürlüğü Kadrolarına Polis Memuru ve Komiser Yardımcısı Rütbelerine Aday Memur Olarak Atanacaklara Uygulanacak Sınav Yönetmeliği kapsamına göre sınavların 22 Temmuz 2019 tarihinde sınavın düzenleneceği duyuruldu.

PMYO ve POMEM sınav tarihleri ise;

PMYO mezunları için saat:09.30

POMEM mezunları için saat: 10.00

olarak açıklandı ve sınava gireceklerin belirlenen yer ve zamanda hazır olmaları talep edildi.

Polis Akademisi Başkanlığı tarafından yayımlanan duyuruda ise;

“Polis Meslek Yüksekokullarından ve Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürlüklerinden mezun olup, değişik sebeplerle işlemleri tamamlanan (disiplin, sağlık, ders ve sınav işlemleri, mahkeme kararıyla dönen vb.) adayların sınavları; 03 Haziran 2015 tarihli ve 29375 Sayılı Resmî Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren “Emniyet Genel Müdürlüğü Kadrolarına Polis Memuru ve Komiser Yardımcısı Rütbelerine Aday Memur Olarak Atanacaklara Uygulanacak Sınav Yönetmeliği” hükümleri gereği Polis Akademisi Başkanlığı Gölbaşı Kampüsünde  22 Temmuz 2019 tarihinde PMYO mezunları için saat:09.30’da, POMEM mezunları için saat: 10.00’da yapılacaktır.” denildi. 

Bir Yorum

  1. Lise mezunu dişardan özel harekat alimlatri olsa bu yil yaşsorunuda çozmediniz içişleri bakanimiz bi çok konuda söz verdi ama hiç biri hal olmadi her şey seçime kadarmiş.

  2. lutfen son senemiz bizide alsaniz keske uni sinavina orda hazirlaniriz

  3. Merhaba lisans mezunuyum ama ortaöğretim kpss puanım var.polislige başvuru yapabilirmiyim

  4. Şu önlisans mezunlari için de kpss puanı 60 üstü olmalı haksizlik

  5. Şu önlisans mezunlari için de kpss puanı 60 üstü olmalı