Emniyet Personeli

EGM Polis Akademisi PMYO 2500 Polis Alımında Adaylara TYT Puanında ve Yaş Şartında Müjdeli Haber!

Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) Polis Akademisi Başkanlığı resmi internet sitesinden yeni bir duyuru yayımlandı ve PMYO 2500 alımı yapılacağı duyuruldu.

TYT puanı ile polis alımı ilanına başvuru yapacak adayları sevindirecek haber geldi. EGM’den yayımlanan polis alımında TYT punaı ve yaş şartı esnetildi.

Yayımlanan polis alımı ilanında PMYO’da 260 olan TYT puan barajı 250’ye düşürüldü ve yayımlanan ilanda yeni TYT puanı şartı hakkında;

“Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından 2019 yılı içinde yapılan Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) TYT puan türünden en az (250,000) ham taban puan almış olmak; Emniyet Teşkilatı Personeli Şehit veya Vazife Malulü olanların eş ve çocuklarından Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından 2019 yılı içinde yapılan Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) TYT puan türünden en az (150,000) ham taban puan almış olmak, (NOT: Emniyet Teşkilatında çalışan veya Emniyet Teşkilatından emekli olanların eş ve çocukları bu kapsamda yer almamaktadır.)” ifadelerine yer verildi.

Ayrıca PMYO’da yaş şartının esnetilmesi sonrasında ilk ilan 2500 polis alımı oldu ve yayımlanan ilanda yaş şartı hakkında;

“18 yaşını tamamladıktan sonra yaptırılan yaş düzeltmelerinde düzeltmeden önceki yaş dikkate alınmak kaydıyla, sınavın yapıldığı yılın ekim ayının ilk günü itibarıyla (1 Ekim 2019) 18 yaşını tamamlamış ve sınavın yapıldığı yılın 01 Ocak tarihi itibarıyla 26 yaşından gün almamış olmak, (01 Ocak 1994 – 01 Ekim 2001 tarihleri arasında doğmuş olmak)” ifadeleri yer aldı.

POLİS ALIM İLANI İÇİN TIKLAYIN