Emniyet Personeli

EGM Polis Alımında Genel Şartlar ve Detaylar Belli Oldu ! İşte Alım Yapılacak Branşlar

Polis olma hayali yüzbinlerce gence Milliyetçi Hareket Partisi (MHP)  İstanbul Milletvekili Arzu Erdem’den müjde gibi paylaşım geldi. Sosyal medya platformu olan Twitter hesabından Vatan Aşkı Yaşa Takılmamalı ifadeleri ile birlikte polislik yaş şartının 32 olması yönünde paylaşım yapan MHP’li Arzu Erdem polis adaylarından büyük ilgi gördü. 

MHP’li Arzu Erdem yaptığı sosyal medya paylaşımında “Lise mezuniyetini, 1 Ocak Engelini, Askerlik Şartını, Kız Alımını, Hepatit B Taşıyıcılarının Alımını BAŞARDIK! Şimdi sırada Yaşın 32 ‘ye yükseltilmesi var bu konuda da çalışmalarımız sürecektir. #32YaşPolisOlmakİstiyor” ifadelerini kullandı.

Polis olmak isteyen adaylarda Arzu Erdem’in başlattığı etikete destek vererek taleplerini dile getirdi. 

YAŞ ŞARTI 32 OLSUN TALEBİ

İşte o paylaşımlardan bazıları;

“Sayın büyüklerimiz Herkese polis olma yolu açıldı.. yaşa takılanlarında sorununu çözmenizi temenni ediyoruz”

“Gerekli niteliklere sahip herkes polis ya da memur olmalı. Anayasa 70. Maddesi şöyle der; Her Türk, kamu hizmetlerine girme hakkına sahiptir. Hizmete alınmada, görevin gerektirdiği niteliklerden başka hiçbir ayırım gözetilemez “

24. Dönem POMEM polis alımları için sınav tarihi ve başvuru zamanı merak ediliyor. Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından polis adayları yapılacak olan açıklamaları bekliyor. Peki, 24. POMEM başvuruları ne zaman yapılacak?

TARİH BELLİ OLDU MU?

Emniyet Genel Müdürlüğünün ihtiyacı olan erkek, kadın polis memuru adayı öğrenci alımı için Polis Akademisi Başkanlığı tarafından yapılan polis alımları hakkındaki araştırmalar devam ediyor. Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) bünyesinde görev almak isteyen gençler merakla ’24. Dönem POMEM sınavı ne zaman?’ sorusuna yanıt arıyor.

Hayallerindeki mesleği icra edebilmek adına polislik başvurusu yapmak isteyen bireylerin merakla beklediği süreç hakkında henüz bir açıklama yok ancak, 24. Dönem POMEM başvurularının 23. Döneme dair sürecin bitmesinin ardından başlayacağı tahmin ediliyor. 24. Dönem POMEM polis alımları hakkında resmi bir açıklama yapıldığı takdirde haberimizden okuyabilirsiniz.

POMEM NEDİR?

POMEM (Polis Meslek Eğitim Merkezi), Emniyet Teşkilatının ihtiyacı olan polis memurlarını yetiştirmek üzere meslek eğitimi veren eğitim öğretim kurumlarıdır. 4 yıllık fakülte mezunlarından aranılan niteliklere sahip olanlara yapılan sınavlarda başarılı olan adaylara, 6 aydan az olmamak üzere eğitim verilir. 

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu daha önce yaptığı açıklamalarında Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde polis alımlarının devam edeceğini belirtti. Bakan Soylu’nun açıklamalarına göre polis alımlarının detaylarını kamupersoneli.net olarak okuyuucularımızla paylaşıyoruz. 

35 BİN POLİS ALINACAK

Konu ile ilgili olarak İçişleri Bakanı Süleyman Soylu yaptığı açıklamalarında 2018 yılı içinda 10 bin polis alımının daha yapılacağını ifade etti. Bunun yanı sıra Bakan Soylu açıklamalarında 2019 yılında da toplam 35 bin polis alımı yapılacğaını ifade etti. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu daha önce yaptığı açıklamalarında da PÖH alımları hakkında değerlendirmelerde bulundu. Bakan Soylu açıklamalarında yeni alımlarda kadın PÖH alımı yapılacağını da ifade etmişti.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun açıklamalarına göre 2019 yılında toplam 35 bin polis alımı yapılacak. Alımların 2019 yılı için farklı farklı ilanlar şeklinde gerçekleştirilmesi beklenmektedir. 

Polis alımları hakkında bir gelişme meydana geldiğinde adaylarımızı sitemiz ve mobil uygulamamız üzerinden anlık olarak haberdar edeceğiz. 

Bunun yanı sıra yayımlanacak olan polis alım ilanlarında genel şartların nasıl olacağı adaylar tarafından araştırılıyor. Bundan dolayı bir önceki polis alımındaki genel şaratları okuyucularımızla paylaşıyoruz. 

MUHTEMEL GENEL ŞARTLAR

“Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, En az lise veya dengi okul olmak üzere, ön lisans, lisans veya bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olmak, 18 yaşını tamamladıktan sonra yaptırılan yaş düzeltmelerinde, düzeltmeden önceki yaş dikkate alınmak şartıyla, sınavın yapıldığı yılın 31 Aralık tarihi itibariyle 28 yaşından gün almamış olmak (31 Aralık 1989 ve sonrasında doğanlar), Emniyet Teşkilatı Sağlık Şartları Yönetmeliğinde belirtilen şartları taşımak”

Polis Akademisi Başkanı Yılmaz Çolak Yeni Şafak Gazetesi’ne yaptığı özel açıklamalarda bekçi ve polis alımlarına değindi. Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ)’ye mensup olduğu için meslekten ihraç edilenlere ve Polis Akademisi’nin yeni alımlarına değinen Yılmaz Çolak ihraçlardan doğan boşluğu tamamlamakta Polis Akademisi’nin rolünün önemini de vurguladı.

5 Temmuz darbe girişiminin ardından en fazla ihraç Emniyet teşkilatında yaşandı. Buna göre, FETÖ ile irtibatı tespit edilen 12 bini amir olmak üzere 32 bin civarında personel ihraç edildi. 3 bin kişi ise hala açıkta. Polis Akademisi, 17-25 Aralık darbe girişiminin ardından FETÖ ile mücadele sürecinde teşkilatı yeniden ayağa kaldıran devrim niteliğinde icraatlara imza atarken, bu süreçte çok sayıda amir ve polis memuru yetiştirip teşkilat saflarına kattı. Akademinin özellikle 17-25 Aralık’tan sonra yaptığı alımlar, teşkilatın, 15 Temmuz darbe girişimine direnç göstermesinin temelini oluşturdu.

EMNİYET TEŞKİLATINA TAZE KAN

Prof. Dr. Yılmaz Çolak’ın, 2014 Mayıs’ta Polis Akademisi Başkanlığı’na atanmasından sonraki 4 yıllık süre zarfında toplam 10 bin 362 komiser yardımcısı mezun edilerek sisteme dahil edildi. 2019’da da eğitimleri Polis Amirleri Eğitim Merkezi’nde (PAEM) devam eden 4 bin komiser yardımcısı mezun olarak teşkilat saflarına katılacak. Böylece 5 yıllık sürede toplam 14 bin 300’ün üzerinde komiser yardımcısı mezun edilmiş olacak. Yapılan bu alımlarla, 2019 sonunda her dört amirden üçü yeni olmuş olacak. 12 bin amir sınıfından personelin ihraç edildiği düşünüldüğünde, herhangi bir zafiyetin yaşanmamasında Polis Akademisi’nin büyük rolü olduğu da görülmektedir.

17 BİN ÖZEL HAREKATÇI

Polis Akademisi ayrıca, 2015-2018 yılları arasında çoğu üniversite mezunu 74 bin 677 polis memurunu eğitimlerinin ardından mezun ederek sisteme dahil etti. Bu polislerden 17 bini ise özel harekat branşında göreve başlarken, sahada görev yapan polis memurlarının yaklaşık üçte biri yeni mezun polis memurlarından oluşmuş oldu.

5 YILDA 110 BİN YENİ PERSONEL

Öte yandan Polis Akademisi, 10 bin 500 bekçi alımı gerçekleştirdi. Mayıs 2019’a kadar da görevdeki 18 bin bekçi eğitimden geçirilecek. İstatistiklere göre, 4 yılda ihraç edilenlerin 2 buçuk katı, yani 85 bin amir ve memur sisteme dahil edilirken, 2019 yılında mezun edilecek komiser yardımcısı, polis memuru ve bekçilerle birlikte bu sayı 110 bine ulaşacak.

Bir Yorum

  1. Bencede 35 olsun emeklilik yaşı 65 oluyoda polislik yaşı niye 35 olmasın

  2. Ben bundan önce sınava girdim 53 puan aldım sipor mülakat geçtim şimdi 45 yaşındayım giremiyorum halen polis olmak isterim

  3. Ön lisans ta da puan 60 olsun bu sene 70 geçen az

  4. Bence lise mezunu ve yas 34 olmali
    vatanini seven ve canini feda edecek her turk . Yas siniri olmadan. Olmalidir