Emniyet Personeli

EGM Polis PÖH Alımı Yapılacak Mı? Bakan Soylu PÖH Alımı Açıklaması! 2019 Polis Özel Harekat Alımı Başvuru Koşulları Nelerdir?

EGM’de polis olmak isteyen adaylar Polis Akademisi Başkanlığı tarafından Polis Özel Harekat (PÖH) alımı duyurusunun ne zaman yayımlanacağını merak ediyorlar.

Lise, önlisans ve lisans mezunu adaylar polis özel harekat alımlarının 2019 yılı içerisinde yapılıp, yapılmayacağı sorgulanıyor.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu katılım sağladığı televizyon programında yaptığı polis özel harekat alımı kapsamında adaylar heyecanlandı. 2019 yılında PÖH alımının ne zaman yapılacağı uzun süreden beri sorgulanıyor ve başvuru şartlarının nasıl şekil alacağı ise merak edilen diğer bir konu.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu EGM Polis PÖH alımı hakkında yaptığı açıklamasında;

”Bizim özel harekatta şu an 25 bin polisimiz var. Bizim için şu an yeterli bi sayı. Daha ziyade burada içeriden sınavla özel harekata alım yapmak.

Özel harekat olmak isteyen kardeşlerime tavsiyem polislik sınavlarına girsinler, kazansınlar. Alırsak bundan sonra çok kısıtlı bir alım olacak. Bunu bi baza oturtturduk.

Bundan sonra içeriden alım yapmak ilk tercihimiz olacak, gerekli olduğu takdirde dışarıdan alım yapacağız. İçeriden almak bizi daha rahatlatacak.

O yüzden oraya girmelerini tavsiye ederim. Önce polis olsunlar biz oradan alacağız.” dedi.

EGM bünyesinde 25 bin PÖH’ün görevli olduğunu ifade eden Bakan Soylu diğer açıklamasında ise;

“Ama belli bir sayıda alım yapacağız. Hazırlıkları sürüyor. Lise mezunu olanları da alacağız. Ama bir KPSS şartı olacak.

Bu kardeşlerimiz de KPSS’ye girsinler. Kadın özel hareket adayları için KPSS puanın düşürülmesi söz konusu.” dedi.

EGM PÖH ALIMI KPSS BARAJ PUANI KAÇ?

Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) PÖH alımı KPSS baraj puanı ise;

Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) bünyesinde 15. ve 17. Dönem kapsamında PÖH alımı yapıldı ve son PÖH alımı ise 50 KPSS ile gerçekleşti.

Ancak 2019 yılı PÖH alımı yapılıp, yapılmayacağı ve PÖH alımında Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) baraj puıanının kaç olacağı konusu netlik kazanmış değil.

EGM POLİS ÖZEL HAREKAT ALIMI BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

EGM polis özel harekat alımında talep edilen şartlar ise 671 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname, Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girmişti ve şartlar şöyle;

1- En az lise veya dengi okul mezunu

2- Askerlik hizmetini tamamlamış

3- KPSS şartı yok

3- 28 yaşından gün almamış

4- Fiziki yeterlilik ve mülakat sınavlarıyla polis meslek eğitim merkezlerine alınabilecek.

Bir Yorum

  1. Yaş sınırı çıksın artık bizde bu vatan için bayrak için seve seve canımızı veririz

  2. Emekli yaşı çıkıyorsa memur yaşı çıkıyorsa boy sınırı düşüyorsa Pöh alımı olunca yaş sınırı çıkabilir bizler kendimize güveniyoruz bizler bu vatanın evlatlarıyız bizimde hakkımız var