Emniyet Personeli

Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) Bünyesinde 7 Bin Polis Memuru Alınacak ! İlan Bekleniyor

Resmi Gazete’nin 25 Ağustos 2017 tarihli sayısında 694 sayılı Kanun Hükmünde Kararname yayımlandı. Yayımlanan Kanun Hükmünde Kararname ile kamu kurum ve kuruluşlarına çeşitli kadro ihdasları yapıldı.

Konu ile ilgili olarak kamu kurum ve kuruluşlarına toplam 38 bin 784 kadro ihdası yapıldı. Bunun yanı sıra adayların mağduriyet yaşadığı bir konu da yapılan düzenleme ile kaldırıldı. Buna göre Ön Lisans mezunlarına polis olma hakkı verildi. 

KHK’NIN İLGİLİ MADDESİ

Konu ile ilgili olarak yayımlanan Kanun Hükmünde Kararnamenin ilgili düzenlemesinde “MADDE 14- 3201 sayılı Kanunun ek 24 üncü maddesinin ikinci fıkrasına aşağıdaki cümle eklenmiştir.

“Toplam kontenjanın %20’sini aşmamak kaydıyla Bakanlıkça belirlenecek sayıda Ön Lisans mezunu da bu fıkrada belirtilen usule uygun olarak polis meslek eğitim merkezlerine alınabilir.” ifadelerine yer verildi. 

Ön Lisans Mezunlarına KHK Müjdesi ! Polislik Yolu Açıldı >> Detaylar İçin TIKLAYIN.

7 BİN POLİS ALIMI DAHA YAPILACAK

Bunun yanı sıra Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde 20 bin polis memuru kadrosu ihdas edildi. Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde 20 bin kadro ihdasına ilişkin yapılan alımların 13 bini gerçekleştirildi. 2 bin Ön Lisans mezunu 11 bin Lisans mezunu polis alımı gerçekleştiriliyor. Yapılan bu alımın dışında 7 bin daha Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde kadro bulunuyor. Bu kapsamda Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde 7 bin polis alımı daha yapılacak.

Bir Yorum

  1. lise mezun dahilinde bayan adaylara da pöh kontenjan hakkı tanınsın lütfen aylardır bir umut haber bekliyoruz lütfen dikkate alınalım.saygılar