Emniyet Personeli

Emniyet Genel Müdürlüğünde Komiser Yardımcılığına Terfi İmkanı!

Emniyet Genel Müdürlüğünde başpolislere terfi imkanı sağlanacak.

Bilindiği gibi geçtiğimiz hafta içerisinde Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulunda kabul edildiği açıklanan Karayolları Trafik Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapan Kanun’un detaylarına göre 45 yaşından gün almamış olan başpolisler ile beraber kıdemli başpolisler EGM tarafından düzenlenecek olan sınavlarda başarılı olmaları durumunda ve eğitimlerini başarı ile gerçekleştirmeleriyle beraber “komiser yardımcısı” olarak görevde yükselebilecekler.

Duyurulduğu gibi başpolis alımı sonlandırılacağı ifade edilmişti.

Komiser yardımcısı olamayarak başpolis olarak kalanlara yönelik olarak idari düzenlemeler yapılacak “amir” pozisyonlarında görev yapmalarına olanak sağlanacak.

Diğer yandan Emniyet Genel Müdürlüğü Personel Dairesi Başkanlığı bünyesinde lise ve ön lisans mezunu bin 880, lisans mezunu 3 bin 911 olmak üzere toplam 5 bin 791 başpolis ve kıdemli başpolis memuru görevde bulunmakta.

Ayrıca EGM bünyesinde lisans mezunu 1851 başpolis yer alırken 2 bin 60 kıdemli başpolis bulunurken başpolis ve kıdemli başpolis memuru kadro sayısı ise 1880 olarak açıklandı.

Bunun yanı sıra 1 Ocak 2018 tarihi itibariyle 45 yaşından gün almamış olarak görev alan 878 başpolis ile beraber 1013 kıdemli başpolis görevinde bulunmaktadır.

Kamupersoneli.net