Emniyet Personeli

En Az Lise Mezunu Polis Alımında son dakika gelişmesi! Havada görev yapacaklar!

İçişleri Bakanlığı bünyesinde görev yapan polis memurları hakkında ülke genelinde önemli gelişmeler ortaya çıkmaya başladı. Önemli gelişmelerden ilki en az lise mezunu olanların başvurduğu ve polis olarak görev yaptığı emniyet teşkilatından iki polis uçaklarda da görev yapacak.

HUKUM MEZUNLARI DA EMNİYET’TE GÖREVLENDİRİLECEK

Meclis’in bugün kapılarını açmasıyla birlikte yargı reformu da gündeme geldi. Yargı reformu kapsamında da polis alımları ile ilgili de gelişmeler meydana geldi. Meydana gelen yeni gelişmelerden hukuk fakültesi de mezunları bundan sonra emniyet bünyesinde istihdam edilmesi hakkında karar verildi.

Hukuk mezunlarının polis olarak EGM ‘de istihdam edileceği yargı reformuyla gündeme getirilmişti. Gerekli düzenleme yargı reformuna eklendi ve Hukuk Mezunlarının kolluk kuvvetlerinde istihdam edilmesi için ek madde getirildi.

POLİSLER UÇAKLARDA GÖREV YAPACAK!

Emniyet teşkilatını yakından ilgilendiren yeni bir düzenleme bugün Resmi Gazete’de yayınlandı. Yayımlanan yeni düzenlemeye göre polis memurları bundan sonra uçaklarda sivil olarak görev yapacak. Polislerin uçaklarda görev yapmasındaki amaç ise uçak korsanlarını, rehin almaların ve uçak kaçırma, terör gibi olayların engellemesiyle ilgili olarak yapıldı.

Konu ile ilgili yayınlanan yönetmelik maddesi şu şekildeydi:

“Uçaklarda görevlendirilecek hava polisi sayısı; hava aracı tipi, yolcu kapasitesi, uçuş süresi, uçuş yapılacak bölgenin risk durumu ve istihbari bilgileri göz önüne alınarak Daire Başkanlığınca belirlenir. Görevlendirilecek hava polisi sayısı ikiden az olamaz.”