Emniyet Personeli

İçişleri Bakanı Soylu Açıkladı: 5 – 10 Bin Bekçi Alımı Yapılabilir

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, gündemdeki en çok merak edilen konulara ilişkin açıklamalar yaparak bekçi alımı hakkında değerlendirmelerde bulundu. Bakan Soylu açıklamalarında bekçilerin kimlik sorduğunu bunun yönetmeliği olduğunu belirtti. Ayrıca Bakan Soylu açıklamalarında 2 bin civarında bekçimizin olduğunu ifade ederek 2 bin 500 bekçinin daha göreve başlayacağını vurguladı.

İçişleri Bakanı Soylu Açıkladı: 5 - 10 Bin Bekçi Alımı Yapılabilir

1500 KADRO DAHA VAR

Toplam 30 bin kadro olduğunu bunun 28 bin 500’ünü doldurduklarını 1500 kadronun daha olduğunu ancak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve hükümetin kadro açma kararı olursa bu rakamı 40 bine tamamlayabileceklerini ifade etti. 

İçişleri Bakanı Soylu Açıkladı: 5 - 10 Bin Bekçi Alımı Yapılabilir

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu yaptığı açıklamalarının devamında “Şu anda 26 bin civarında bekçimiz var. Yeni alımlarla 28 bin 500 olacak. İstanbul’da ek kontenjan meselesini sosyal medyadan da söylüyorlar ben AK Parti İstanbul Teşkilatı’nda ani bir soru geldi. Ben hakikaten İstanbul kontenjanını bin 500 biliyordum. O rakam bin kişiymiş. İşte orada bin 500 denildi de neden bin ataması yapıldı. O rakam bin 500 ve diğerleri yedek.” ifadelerini kullandı.

İçişleri Bakanı Soylu Açıkladı: 5 - 10 Bin Bekçi Alımı Yapılabilir

5 – 10 BİN BEKÇİ ALINABİLİR

Konu ile ilgili olarak Bakan Soylu açıklamalarının devamında kadro açma durumu olursa 5 – 10 bin bekçi alımı yapılabileceğini belirtti ve şu ifadeleri kullandı:

İçişleri Bakanı Soylu Açıkladı: 5 - 10 Bin Bekçi Alımı Yapılabilir

“Yedekler eğer asillerde herhangi bir sağlık sebebi veya herhangi bir nedenden dolayı gelemezse onun yerine getirilmesidir. Yedeklerin yeniden alınması böyle bir kadromuzda yok zaten. Toplam kadro sayımız 28 bin 500’ünü doldurduk. Geride bin 500 kadromuz var elimizde. Sayın Cumhurbaşkanımız hükümetimiz böyle bir kadro açma durumu olursa 5-10 bin daha alıp 40 rakamını tamamlarsak olur gibi geliyor.”