Emniyet Personeli

İçişleri Bakanlığı 71 Güvenlik Korucusu Alımı Yapıyor! Başvuru Şartları Neler?

Kamupersoneli.net olarak İçişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan güvenlik korucusu alım ilanlarını derledik.

Söz konusu yayımlanan ilanlar kapsamında 71 güvenlik korucusu alımı yapılacağı belirtildi. Peki adaylardan talep edilen genel başvuru şartları neler? Kamupersoneli.net olarak merak edilen tüm detayları paylaşıyoruz.

EDREMİT KAYMAKAMLIĞI GÜVENLİK KORUCUSU ALIMI YAPIYOR

Edremit Kaymakamlığı tarafından yayımlanan ilanın detaylarında;

“İlçemizde toplam 48 (Kırksekiz) adet Güvenlik Korucusu alımı için aranacak niteliklerde göz önünde bulundurularak müracaatlar; 04/09/2018 Salı gününden itibaren ekli listede belirtilen belgeler dilekçe ile birlikte şahsen (Posta Yoluyla Yapılan Başvurular Kabul Edilmeyecektir.)  Edremit Kaymakamlığı İlçe Yazı İşleri Müdürlüğüne yapılacak, 14/09/2018 Cuma günü mesai bitiminde son bulacaktır.” denildi.

ADAYLARDAN TALEP EDİLEN BAŞVRU ŞARTLARI NELER?

Yayımlanan ilan metni içerisinde mevcut başvuru şartları ise şöyle;

“T.C. vatandaşı olmak, Askerlik hizmetini yapmış olmak (Erkek Adaylar İçin), 35 Yaşından büyük olmamak, Okuryazar olmak, Kamu haklarından mahrum  bulunmamak.

5237 sayılı Türk Ceza Kanunu’nun 216’ncı maddesinin 1’inci fıkrasında yazılı; halkın sosyal sınıf, ırk, din, mezhep veya bölge bakımından farklı özelliklere sahip bir kesimini, diğer bir kesimi aleyhine kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme suçlarından mahkûm olmamak.

Taksirli suçlar ve aşağıda sayılan suçlar dışında tecil edilmiş hükümler hariç olmak üzere, altı aydan fazla hapis veyahut affa uğramış olsa bile devletin şahsiyetine karşı işlenen suçlarla, zimmet, ihtilas, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, inancı kötüye kullanma, dolanlı iflas gibi yüz kızartıcı veya istimal ve istihlak kaçakçılığı hariç kaçakçılık, uyuşturucu almak ve satmak, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklamak, resmi ihale ve alım satımlara fesat karıştırma, devlet sırlarını açığa vurma suçlarından dolayı hükümlü bulunmamak,

3713 sayılı terörle mücadele kanununda sayılan terör suçlarına katılmamış ve bu konuda hüküm giymemiş olmak, Kan davasına karışmamış ve bu konuda hüküm giymemiş olmak, Görevini devamlı yapmasına engel olabilecek seviyede hastalığı, sakatlığı veya akıl hastalığı bulunmamak, Siyasi parti üyesi olmamak, Köy muhtarlığı ve ihtiyar heyeti üyeliği hariç mahalli idarelerin seçimle göreve gelen organlarında görevli olmamak.” olarak açıklandı.

BİTLİS VALİLİĞİ GÜVENLİK KORUCUSU ALIMI YAPIYOR

Bitlis Valiliği tarafından yayımlanan ilan metninde yer alan detaylarda ise;

“Çeşitli sebeplerle azalan Güvenlik Korucusu (GK) sayılarının takviye edilmesi maksadıyla;

Bitlis İli Merkez İlçesine bağlı Çalıdüzü Köyü (1), İçmeli Köyü (1), Kireçtaşı Köyü (1), Arıdağ Köyü (4), Bölükyazı Köyü (1), Karbastı Köyü Doğanlı Mezrası (5), Karınca Köyü (2), Sarıkonak Köyü (1), Narlıdere Köyü (1), Tanrıyar Köyü Şehitlik Mezrası (1), Tanrıyar Köyü (1), Çınarbaşı Mah. (1), Kavakdibi Köyü (1), Geçitbaşı Köyü Kapılı Mezrası (2), toplam (23) GK alımı yapılacaktır.” denildi.

Diğer yandan adaylar başvurularını 10 Eylül 2018 tarihinde başlayacak ve 17 Eylül 2018 tarihinde mesai bitimine kadar yapılabilecekler.

Bir Yorum

  1. Ben kars Sarıkamış da ikametgah etmekdeyim yaşım 23 11,inci yda korucu alımı varmış doğrumu

  2. SAYIN BAŞKANIM YENİ ALIMNEZAMAN MALATYA YİNE UNUTTUNUZMU