Emniyet Personeli

Kadın Polis Özel Harekat (PÖH) Kontenjanının Arttırılması İçin Bir Çalışma Var Mı? MHP'li Arzu Erdem'den Flaş Açıklama !

MHP İstanbul Milletvekili Arzu Erdem geçtiğimiz günlerde bir TV programına katılmış ve kadınların PÖH kontenjanlarına ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu. 

Programda açıklama yapan MHP Milletvekili Arzu Erdem açıklamalarında yaş şartının esnetilmesi ve kadınlara kontenjan verilmesi hakkında çağrı yaptı. Arzu Erdem açıklamalarında “Vatan millet aşkının cinsiyeti olmaz. Kadın erkek birdir, yürek ister et parçası değil.” sözleri ile konunun önemini beyan etti.

“GEREKLİ KUSUR DÜZELTİLDİ”

MHP İstanbul Milletvekili Arzu Erdem açıklamalarında “Arttırılmasından ziyade son Polis Özel Harekat alımında MHP Grubu olarak askerlik şartının kaldırılması hakkında çalışmalar yaptık. Çünkü orda lise mezuniyeti şartı vardı. Bu şartın yanına askerlik şartı koyulmuştu.  Bu bir çelişkiydi. Zaten Polis Özel Harekatı kazananlar askerlik eğitimi gibi bir eğitimden geçiyorlar. Gerekli kusur düzeltildi ve askerlik şartı kaldırıldı. 

“KOL KOLA DEVAM ETMESİ GEREKİYOR”

Ama normalde senelerden beri Polis Özel Harekat alımında kızlarımıza kadınlarımıza bir kontenjan tanımıyorduk. Bakın yüzde 50’si kadın olan bir toplumuz biz. Siz eğer yüzde 50 kadını görmezlikten gelirseniz diğer yüzde 50’yi ileri boyutlara taşıyamazsınız. Bu ülkede düşünün ki 40 milyonla 80 milyonu taşımak var. Bir de 80 milyonla 80 milyonu taşımak var. Kol kola devam etmesi gerekiyor. 

“VATAN AŞKININ CİNSİYETİ OLMAZ”

Bir kadın olarak bir kız çocuğu annesi olarak eşitlik ilkesine dayanmak suretiyle kızlarımıza da alımla alakalı kontenjan tanınması gerekmektedir. Yaşla ilgili geriye çekilme oldu. 27 yaş gibi bir yaşa indirildi. Orda da bir sıkıntı oluştu aslında. Onun da esnetilmesi gerekiyor aslında Polis Özel Harekat alımında. O kardeşlerimize de buradan tekrar tekrar selamlar söylüyorum. Yaş esnetilmesi, kadın alımı konusunda ve hep diyorum ki vatan millet aşkının cinsiyeti olmaz. Kadın erkek birdir, yürek ister et parçası değil.” ifadelerine yer verdi. 

KAMUPERSONELİ.NET | ÖZEL HABER

Bir Yorum

  1. Yaş .kpss .askerlik ve cinsiyet gibi durumların esnetilmesi ni bekliyoruz…

  2. Sayın millet vekilim görülene bakılırsa sizlerden başka uğraşan Yok gibi sizlerden ricamız bu alımın en kısa zamanda olmasını talep ediyoruz

  3. lise mezunu pöh alımı bir an önce olmalı kpss askerlik şartı aranmasın 19 dönemle aynı olmalı şartlar bayanlarada kontenjan verilsin 2018 e kalmadan olmalı 1 yıldır bekliyoruz hayırlı haberleri bekliyoruz

  4. KPSS olmasın yaş esnetilsin mağdur oluyoruZ yeter artık!

  5. kpss olmasın lise mezunu yaş esnetilmesi ve kadınlara yer verilmesini istiyoruz

  6. lise mezunu kpss şartsız. askerlik şartsız. olsunn lütfen biz bu vatan için canımızı vermeye hazırız. nolursunuz duyun sesimizi .