Emniyet Personeli

PAEM 500 Komiser Yardımcısı Alım İlanı Yayımlandı!

Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM), Polis Akademisi Başkanlığına (POMEM) bağlı Polis Amirleri Eğitim merkezine 2018 yılı 5. dönem ilk derece amirlik sınavı kapsamında emniyet personelleri arasından 500 komiser yardımcısı alımı yapılacağı açıklandı.

Ayrıca alınacak olan emniyet mensubu adaylarının meslekte fiilen iki yılını dolduran ve kırkbeş yaşından gün almamış lisans mezunu polis memurları ile beraber başpolis memurları ve kıdemli başpolis memurları arasından gerçekleştirileceği duyuruldu.

Söz konusu alımların toplamda (450) erkek (50) kadın olmak üzere (500) memur olarak açıklandı.

ÖN BAŞVURULAR NE ZAMAN?

POMEM tarafından yayımlanan detaylara göre ön başvurular 26 Ekim 2018 tarihinde başlayacak ve 5 Kasım 2018 tarihleri arasında Personel Bilgi Sistemi (PBS) üzerinden alınacaktır.

Diğer yandan sınav tarihleri ve sınav yerlerine yönelik olarak duyurunun ilerleyen süreçte duyurulacağı ifade edildi.

BAŞVURU ÜCRETİ NE KADAR?

Ön başvuru gerçekleştirecek adayların sınav ücretleri ise 200 Türk Lirası olarak açıklandı ve 26 Ekim 2018 saat 09:00’dan itibaren 5 Kasım 2018 17:00’a Halk Bankası Gölbaşı/ANKARA Şubesinde yer alan PAEM 2018 Yılı 5. Dönem İlk Derece Amirlik Eğitimi Sınavı hesabına yatırılması zorunludur.

Ayrıca Halkbank şubelerinden, Halkbankası ATM’lerinin ve Halkbankasının internet bankacılığından başvuru ücreti yatırılacaktır.

Söz konusu diğer bankaların, İnternet Bankacılığı ve ATM’lerinden Başvuru Ücreti Yatırma İşlemi Yapılmayacaktır.) Ön başvuruda adaylar tarafından ödenen sınav başvuru ücretinin hiçbir durumda geri iadesi yapılmayacağı duyuruldu.

Not olarak: (Emniyet Teşkilatı personelinden şehit veya vazife malulü olanların eş veya çocukları sınav ücreti yatırmayacaktır.)

Ücretleri yatıran adayların kimlik numara dekontlarının açıklama kısmında bulunması zorunlu olarak açıklandı.

Sınav ücretini ödeyecek adayların T.C. kimlik numaralarının dekontun açıklama kısmında bulunması zorunludur. Dekontun açıklama kısmında T.C. kimlik numarası yazmayan adayların başvurularının kabul edilmeyeceği  ifade edildi.

Konuya ilişkin diğer hususların ise Polis Akademisi Başkanlığının resmi internet sitesinden (www.pa.edu.tr) ilan edileceği belirtiliyor.

BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

Yayımlanan ilanda başvuru şartları ise şu şekilde;

En az dört yıllık lisans seviyesindeki bir yükseköğretim programından veya bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurtdışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olmak zorunlu.

Adayların başvuru tarihi itibariyle (26 Ekim 2018) meslek bünyesinde iki yıl doldurmuş olması gerekiyor.

Sınavın yapıldığı yılın 1 Ocak tarihi itibariyle kırkbeş yaşından gün almamış olmak şartlar arasında yer alıyor. (01/01/1974 ve sonrası doğanlar)

Diğer yandan adayların son iki performans değerlendirme puanı iyi veya çok iyi olması zorunlu olurken meslek yaşantısı içerisinde uzun süreli durdurma cezası almamış olmak şartlar arasında bulunmaktadır.

Son olarak adayların haklarında meslekten veya memuriyetten çıkarma cezasını gerektirecek suçlardan dolayı adli veya idari soruşturma yapılıyor olmamak gerekmektedir.

Kamupersoneli.net

Bir Yorum

  1. Aman aman ne kadar cok aliyorlar meslek disindan 3000 meslek icinden 500 cok adaletli olmus tebrikler meslek disindan almaya devam edin siz