Emniyet Personeli

PMYO Başvuruları Ne Zaman Yapılacak? İşte Aranan Şartlar ve Detaylar

PMYO başvuru tarihinin ne zaman yapılacağı merak ediliyor. YKS’den geçerli puanları alan adaylar başvuruların ne zaman yapılacağını araştırmaya başladı. Ancak henüz başvuru tarihleri belli olmadı. Bilindiği gibi son alımlarda 05-19 Ağustos 2019 tarihleri arasında https://www.pa.edu.tr adresinden e-devlet şifresi ile giriş yaparak ön başvurular yapılmıştı. Bunun yanı sıra taban puan araştırılıyor. Puan belli olmazken geçtiğimiz yıllara ait puanlar şöyle oldu:

PMYO Başvuruları Ne Zaman Yapılacak? İşte Aranan Şartlar ve Detaylar

TABAN PUANLARI

2015: 270

2016: 270

2017: 260

2018: 260

2019: 250

Konu ile ilgili olarak YÖK tarafından bir açıklama yapıldı. Bu açıklamada bu yıla mahsus olmak üzere YKS’de baraj 10 puan düştüğü belirtildi ve bu yıl ile sınırlı kalmak şartıyla baraj puanı TYT’de 150, AYT ve YDT’de ise 170’e çekildi.

PMYO Başvuruları Ne Zaman Yapılacak? İşte Aranan Şartlar ve Detaylar

ARANMASI MUHTEMEL GENEL ŞARTLAR 

Emniyet Genel Müdürlüğü PMYO alımları için bazı şartlar aranmaktadır. Bu şartlara haiz olmayan adayların başvuruları kabul edilmeyecektir. En son yapılan alımlara ilişkin şartlar şöyle olmuştu:

a) Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak.

b) Lise ve dengi okul mezunu olmak.

c) ÖSYM Başkanlığı tarafından o yıl içinde yapılan Üniversite Giriş Sınavında; belirlenen puan türünden ya da türlerinden ham taban puan ve üzerinde puan almış olmak. (2019 yılı içinde ÖSYM Başkanlığı tarafından yapılan Yükseköğretim Kurumları Sınavında TYT puan türünden 250,000 (iki yüz elli) ham taban puan ve üzerinde puan almış olmak.)

ç) Emniyet Teşkilatı personeli şehit veya vazife malulü olanların eş ve çocukları için, ÖSYM Başkanlığı tarafından o yıl içinde yapılan üniversiteye giriş sınavlarında; belirlenen puan türünden ya da türlerinden yüksekokullara girmek için yeterli asgari ham taban puanı almış olmak.

PMYO Başvuruları Ne Zaman Yapılacak? İşte Aranan Şartlar ve Detaylar

(2019 yılı içinde ÖSYM Başkanlığı tarafından yapılan Yükseköğretim Kurumları Sınavında TYT puan türünden yüksekokullara girmek için yeterli asgari 150,00 (yüz elli) ham taban puan almış olmak.)

d) 18 yaşını tamamladıktan sonra yaptırılan yaş düzeltmelerinde düzeltmeden önceki yaş dikkate alınmak kaydıyla, sınavın yapıldığı yılın ekim ayının ilk günü itibarıyla 18 yaşını tamamlamış ve sınavın yapıldığı yılın 01 Ocak tarihi itibarıyla 26 yaşından gün almamış olmak, (01 Ocak 1994 – 01 Ekim 2001 tarihleri arasında doğmuş olmak)

e) Boy ölçüsü, beden kitle indeksi ile sağlık yönünden Sağlık Yönetmeliğinde belirtilen şartları taşımak.

(Polis Okullarına alınacak erkek öğrencilerin en az 167 cm, bayan öğrencilerin en az 162 cm boy uzunluğu olacaktır.)

PMYO Başvuruları Ne Zaman Yapılacak? İşte Aranan Şartlar ve Detaylar

(Polis Okullarına alınacak erkek ve bayan öğrencilerin 18.00-27.00 aralığında Beden Kitle İndeksi olacaktır.),

Başvuru tarihleri belli olduğunda adayları sitemiz üzerinden anlık olarak haberdar edeceğiz.