Emniyet Personeli

Polis Akademisi Başkanlığı 22. Dönem POMEM Mülakat Sonuçlarını Ne Zaman Açıklayacak

10 bin polis alımı için başvuruda bulunmuş ve açıklanan tarihler içerisinde mülakat sınavına katılmış adaylar, 22. Dönem POMEM mülakat sonuçlarının açıklanmasını bekliyorlar. Peki 10 bin polis alımı sözlü sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte detaylar;

10 BİN POLİS ALIMI MÜLAKAT SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

10 bin polis alımı için binlerce aday Polis Meslek Eğitim Merkezlerine polis adayı öğrenci alımı sürecinde sözlü sınavlar ve diğer aşamalara katılım göstermişlerdi. Özellikle sözlü sınavlara katılan adaylar, bu sınavın sonuçlarını açıklanmasını bekliyorlar. Polis Akademisi Başkanlığı tarafından açıklanacak mülakat sonuçları için adaylar internet üzerinden araştırmalarda bulunuyorlar.

Süreç nasıl işlemişti? 22. dönem POMEM için başvuruda bulunan adaylar başvurularını 30 Mart tarihine kadar yapmışlardı. Lisans ve önlisans mezunu adayların başvuruda bulunduğu polis alımları için seçme sınavları tamamlanmış ardından ise adaylar 30 Haziran tarihinde mülakat sınavlarına katılım göstermişlerdi. 

Söz konusu mülakat sınavlarına giren adaylar ise Polis Akademisi Başkanlığı tarafından mülakat sonuçlarının en kısa sürede ilan edilmesini talep ediyorlar. Bu kapsamda geçmişte yapılan sınavların sonuçlarının açıklanma tarihlerine bakıldığında mülakat sınavlarının bitiminden 15 gün sonra sonuçların açıklandığı görülüyor. Buna göre 22. Dönem POMEM mülakatlarının da 30 Haziran tarihinde sona erdiği göz önünde bulundurulursa mülakatların kısa bir süre içinde açıklanması muhtemel. Konuya dair Polis Akademisi Başkanlığı’ndan yayımlanacak her türlü duyuruyu siz okuyucularımıza anlık olarak aktaracağız.

Kamupersoneli.net – ANKARA

Bir Yorum