Emniyet Personeli

Polis Akademisi Güz Dönemi Erasmus Başvuruları Başladı !

Polis Akademisi Başkanlığı, 26 Ekim’de resmi sitesi üzerinden Erasmusa ilişkin bir duyuru yayımladı. Duyuruya göre, Polis Akademisi ile anlaşma yapmış olan yükseköğretim kurumlarına 2016-2017 Bahar döneminde öğrenci gönderilecek. Gidecek öğrencilere maddi destek Polis Akademisi tarafından verilecek. 
Erasmus Programına Kimler Başvuru Yapabilecek?
– T.C. veya yabancı ülke vatandaşı olan yüksek lisans ve doktora öğrencileri
– Not ortalaması en az 2.5 olan öğrenciler
– Erasmus’dan daha önce yararlanmamış olanlar
– Maddi destekten faydalanmak istemeyen öğrenciler kendileri karşılayabilecek

Başvurular Nasıl Yapılacak?
Programdan faydalanmak isteyen öğrenciler, başvuru formunu doldurarak Güvenlik Bilimleri Enstitüsü vasıtasıyla Dışilişkiler ve Uluslararası Eğitim Şube Müdürlüğü’ne müracaat edecekler.

Başvurular Ne Zaman Yapılacak?
24 Ekim’de başlayan başvuru işlemleri 14 Kasım 2016’da sona erecek. 

Polis Akademisi Başkanlığı’nın duyurusu şöyle:
Avrupa Komisyonu Eğitim ve Kültür Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen Hayatboyu Öğrenme Programı Erasmus Öğrenci Öğrenim Hareketliliği ve Öğrenci Staj Hareketliliği Programı çerçevesinde ve Erasmus Uygulama El Kitabı’nda belirtilen kurallara uygun olarak Polis Akademisi ile ikili anlaşma yapmış olan yükseköğretim kurumlarına 2016-2017 Akademik Yılı Bahar Dönemi için öğrenci gönderilecektir. Yapılacak değerlendirme sonucunda gönderilecek öğrencilere yurtdışında geçirdikleri öğrenim amaçlı süre için Program bütçesinden aylık maddi destek (hibe) verilecektir. Hareketlilik faaliyetine katılan öğrencilere yol hibesi ödenmeyecektir. Öğrencilere yükseköğretim kurumlarının kontenjan durumlarına göre tercih dışı yerleştirme de olabilecektir. Aşağıda belirtilen kurumlar ve kontenjanlar kesin olmayıp, seçilen öğrencilerin ilgili kurumlarla bağlantıya geçmesi ve davetiye almaları durumunda hareketlilik gerçekleşecektir. Toplam hareketlilik sayısı, Ulusal Ajans’ın kurumumuz adına tahsis ettiği öğrenci hareketliliği bütçesi ile sınırlıdır.