Emniyet Personeli

Polis Özel Harekat (PÖH) Maaşları Ne Kadar? (Pöh Hakkında Tüm Detaylar)

Emniyet Genel Müdürlüğü, Polis Akademisi Başkanlığı geçtiğimiz Kasım ayında 10 bin polis özel harekat alım ilanı yayınladı. İlan doğrultusunda 10 bin polis özel harekat polis (PÖH) alımı için başvurular yapıldı. Peki PÖH maaşları ne kadar? PÖH maaşları neye göre hesaplanıyor? 

Polis Özel Harekat (PÖH) PKK ve diğer terör örgütleriyle mücadeleleriyle gündemdeki yerlerini hiçbir zaman kaybetmediler. Daha önceki haberlerimizde Polis Özel Harekat (PÖH) nasıl olunur? Hangi eğitimleri alıyorlar? Haberlerini yapmıştık (TIKLAYIN) Bu haberimizde ise Polis Özel Harekat (PÖH) maaşlarının ne kadar olduğu bilgisini vereceğiz.

Polis maaşları hesaplanırken polis özel harekat, doğuda görev yapan polis, batıda görev yapan polis, çevik kuvvet polisi diye kategorilere ayrılarak hesaplanmıyor. Normal bir polisle özel harekat polisinin maaşı aynıdır. Fakat alınan görev tazminatları farklıdır. Bu nedenle her polisin aybaşında aldığı maaş farklıdır. 

Mesela batıda görev yapan polislere görev için 100 TL ödenirken doğuda görev yapan polislere ödenen miktar 400- 500 TL civarındadır. Özel harekat polislerinde ise ödenen miktar yaklaşık 1.000 TL’dir. 

2016 yılında bir polis özel harekatın (PÖH) maaşını hesaplamak gerekirse, normal bir polis memurunun maaşı + 1.000 TL şeklinde hesaplanır.

Normal bir polis memuru 3 bin 425 TL maaş almaktadır. PÖH ise 3 bin 425 + 1.000 TL gibi bir miktarda maaş almaktadır. PÖH maaşları 4.500-5.000 TL arasında değişmektedir.