Emniyet Personeli

Polis ve asker adayları hakkında flaş gelişme! PMYO Başvuru şartları yeniden düzenlenecek

Binlerce polis ve asker adayını yakından ilgilendiren başvuru şartları hakkında İYİ Parti Aksaray Milletvekili Ayhan Erel TBMM’de düzenleme talebinde bulundu.

POLİS VE ASKER ADAYLARI BAŞVURU ŞARTLARI İÇİN DÜZENLEME

Aksaray Milletvekili Erel yaptığı açıklamada, “Lise son sınıfta sınavlardan dolayı aile hekimlerine giden öğrencilerimize antidepresan ilacı verilmiş, bu ilaçtan dolayı polis okullarına, askerî liselere ve harp akademilerine girişte büyük sıkıntı yaşamaktadırlar, bu duruma bir el atılmasını talep ediyoruz.” dedi.

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI BAŞVURU ŞARTLARINI DEĞİŞTİREBİLİR

İYİ Partili Ayhan Erel konuşmasında ayrıca sözleşmeli infaz koruma memurlarının kadroya geçiş talebini de hatırlattı. Adalet Bakanı Abdulhamit Gül ise Erel’e , “Sayın Erel’in bu anlamdaki ifadeleri için teşekkür ediyorum. Bu mücadeleyi el birliğiyle, hep birlikte vereceğiz ve bu konuda da sorumluluğumuzun bilincindeyiz. İçişleri Bakanlığına iletilmek üzere not alınmıştır.” dedi.

Polis ve asker adayları hakkında flaş gelişme! PMYO Başvuru şartları yeniden düzenlenecek

POLİS MESLEK YÜKSEKOKULU BAŞVURU ŞARTLARI

T.C Vatandaşı olmak,

Lise veya Dengi Okulu mezun durumda veya mezun olmak,

TYT sınavından belirtilen puanı almak, (baraj puanı)

18 yaşından küçük ve 24 yaşından gün almamak,

Erkeklerde 167 cm uzun, bayanlarda ise 162 cm kısa olmamak,

Siyasi parti bağlantısının olmaması,

Sicil kaydının temiz olması,

Terör örgütü ile geçmişte veya şu anda bağlantısı bulunmaması,

Terör örgütü yakınlara sahip olmamak.

Polis ve asker adayları hakkında flaş gelişme! PMYO Başvuru şartları yeniden düzenlenecek

Polis Meslek Yüksekokulu öğrencisi olabilmek için; Polis Meslek Yüksekokulları Giriş Yönetmeliği’nin 5. maddesi gereği Yüksekokullara, 4652 sayılı Polis Yüksek Öğretim Kanununun 10 uncu maddesinde belirtilen eğitim kurumlarından (Lise ve dengi okullardan) mezun olmak,

PMYO Giriş Yönetmeliğinin 8. maddesi gereği; “18 yaşını tamamladıktan sonra yaptırılan yaş düzeltmelerinde, düzeltmeden önceki yaş geçerli olmak kaydıyla, sınavın yapıldığı yılın 01 Ekim tarihi itibariyle 18 yaşını tamamlamış, bayan ve askerlik yapmayan erkek adaylar için 24 yaşından, askerlik hizmetini yapmış erkek adaylar için ise 26 yaşından gün almamış olmak.”

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı tarafından yapılacak olan üniversiteye giriş sınavından istenilen puanı almış olmak, Polis Akademisi Başkanlığınca yapılan Aday Değerlendirme ve Seçme Sınavında ve ÖSYM Başkanlığı tarafından yapılacak PMYO Sınavında başarılı olmak şartları aranmaktadır.