Emniyet Personeli

Polislerin Mesai Saatleri Değişecek Mi? EGM'den Mesai Saati Düzenlemesi Bekleniyor

Bilindiği gibi Türkiye’nin çeşitli illerinde polisler 12/12 sistemi ile görev yapıyorlarken Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından 26 Şubat 2018 tarihinde bir düzenleme yapıldı. Yapılan düzenleme ile çalışma saatleri 12/24 sistemine döndü.

8/24 ÇALIŞMA SİSTEMİNE GEÇİLECEK

Polislerin çalışma sistemi hakkında da geçtiğimiz günlerde İçişleri Bakanı Süleyman Soylu çeşitli açıklamalarda bulundu. Bakan Soylu açıklamalarında polislerin mesai saatlerinde değişiklik yapmak istediklerini mesai konusunda polislerin rahatlatılması hakkında bir anlayışın ortaya koyulacağını ve esas hedefin 8/24 sistemi olduğunu vurgulamıştı. 

Konu ile ilgili olarak İçişleri Bakanı Süleyman Soylu açıklamalarında “Özellikle çalışma saatlerindeki mesai mefhumu konusunda, arkadaşlarımızın (polislerin) rahatlatılması hususiyetine başından itibaren ortaya koyan bir anlayışı hep beraber gerçekleştiriyoruz. Şimdi 12-24’e düştük. Doğru mu? Esas hedefimiz 8-24’tür. İlk önce hedeflediğimiz bir takım noktalarda daha sonra Allah nasip ederse tümünde” ifadelerine yer verdi.

657 sayılı Devlet Memurları Kanununa tabi olarak çalışan diğer memurlara göre polisler yıllık 2040 saat daha fazla çalışıyorlar. 

ÇALIŞAMALAR BİR AN ÖNCE YAPILSIN TALEBİ 

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun açıklamalarının ardından umutlanan polisler İçişleri Bakanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğünden mesai düzenlemesinin bir an önce yapılmasını talep ediyorlar. Konu hakkında yeni bir açıklama bulunmazken herhangi bir gelişme olduğunda anlık bildirim almak için uygulamamızı indirin:

KAMUPERSONELİ.NET – ÖZEL HABER

“NOT: BU HABERİN İZİNSİZ, AKTİF LİNK VERİLMEDEN, BİR BÖLÜMÜNÜN ALINMASI VEYA TAMAMININ KOPYANIP KULLANILMASI DURUMUNDA HUKUKİ SÜREÇ BAŞLATILACAKTIR…