Emniyet Personeli

POMEM 22. Dönem Başvuru Sonuçları Bekleniyor! Ne Zaman Açıklanacak?

Devlet Personel Başkanlığının resmi internet sitesi üzerinden yayımlanan ilanla beraber Emniyet Genel Müdürlüğü Polis Akademisi Başkanlığı tarafından lisans ve ön lisans düzeyinden mezun olmuş 10 bin polis alımı yapılacağı ifade edilmişti.

Söz konusu lisans ve önlisans mezunu adayların başvuru yaptıkları polis alım ilanı başvuru süreci 30 Mart 2018 tarihinde sonra ermişti.

 Polis olma hayali kuran yüzbinlerce genç 22. Dönem POMEM alım ilanının yayımlanmasıyla beraber başvurularını yaptılar.

Yayımlanan söz konusu illan ile beraber Polis Akademisi Başkanlığına 9 bin erkek ve bin kadın olmakla beraber 10 bin polis alımı yapılacağı ifade edilmişti. Ayrıca bu detaylara göre eğitim durumları baz alınarak oluşturulan kadro detaylarında ise lisans mezunu 7.200 erkek, 800 kadın ve önlisans mezunu, 1.800 erkek ve 200 polis alımı yapılacağı ifade edilmişti.

BAŞVURU SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Başvuru sonuçlarının açıklanmasına yönelik olarak ise; geçilen dönemde gerçekleştirilen 21. Dönem POMEM başvuruları 6 Nisan 2017 tarihinde tamamlanmıştı ve başvuruların ardından sonuçlar başvuruların üzerinden 20 gün geçtikten sonra 27 Ekim 2017 tarihinde yayımlanmıştı. Söz konusu bu detaylara göre ise 30 Mart 2018 tarihinde başvuruları sona eren 22. Dönem POMEMM başvuru sonuçlarının 20 Nisan 2018 tarihinde açıklanabileceği öngörülmekte.

PARKUR BİLGİLERİ HAKKINDA DETAYLAR

POMEM tarafından parkur bilgilerine yönelik olarak resmi bir açıklama yapılmadı…

20 Nisan 2018 tarihinde 22. Dönem POMEM başvurularının sonuçlarının yayımlanacağı beklenirken, geçtiğimiz yıl başvuru tarihinden 4 gün önce açıklanan POMEM parkur talimatının bu yıl 17- 18 Nisan 2018 tarihlerinde yayımlanmasına kesin gözüyle bakılıyor. Ancak resmi bir açıklama yapılmazken POMEM yoğunluğuna bağlı olarak bu süre değişim yaşayabilir.

22. Dönem POMEM sonuçları açıklanmadı. 20 Nisan 2018 tarihinde açıklanması beklenirken adayların meraklı bekleyişi devam ediyor.

Kamupersoneli.net olarak 22. Dönem POMEM başvuru sonuçları açıklanır açıklanmaz sizlerle paylaşacağız.

Kamupersoneli.net I ANKARA