Emniyet Personeli

POMEM'de Yaş Şartı Değiştirildi! Resmi Gazete'de Yayımlandı!

YAŞ ŞARTI KARARI

Resmi Gazete’de yayımlanan detaylara göre yaş şartı düzenlendi ancak yaş sınırı değiştirilmezken alımlarda 30 yaş şartı 31 Aralık olarak değil 1 Ocak olarak baz alınacak.

MÜLAKAT SINAV KOMİSYONU

Resmi Gazete’de yayımlanan bir değir POMEM düzenlemesi ise mülakat sınav komisyonun oluşumuyla alakalı olarak açıklandı ve eski fıkra hükmüne göre, mülakat komisyonunda sadece psikolog korunurken bunun yanı sıra mülakat komisyonunda bir öğretim elemanının yer alacağı bildirildi.

Harici olarak diğer mülakat komisyonu üyelerinin İçişleri Bakanı tarafından seçileceği açıklandı.

RESMİ GAZETE KARAR METNİ ŞÖYLE

MADDE 1 – 6/6/2015 tarihli ve 29378 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Polis Meslek Eğitim Merkezleri Giriş Yönetmeliğinin 8 inci maddesinin birinci fıkrasının (d) bendinde yer alan “31 Aralık” ibaresi “1 Ocak” olarak değiştirilmiştir.

MADDE 2 – Aynı Yönetmeliğin 10 uncu maddesinin birinci fıkrasında yer alan “Bakanlık” ibaresi “İçişleri Bakanı” olarak ve aynı fıkranın (d) bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“d) Mülakat sınav komisyonu; İçişleri Bakanının, biri öğretim elemanı (sivil veya emniyet müdürü) ile biri psikolog veya rehberlik ve psikolojik danışmanlık bölümü mezunu olmak üzere görevlendireceği beş personelden oluşur. İçişleri Bakanınca üyeler arasından biri başkan olarak görevlendirilir. İhtiyaca göre aynı usulle birden fazla mülakat sınav komisyonu kurulabilir.”

MADDE 3 – Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 4 – Bu Yönetmelik hükümlerini İçişleri Bakanı yürütür.

POMEM'de Yaş Şartı Değiştirildi! Resmi Gazete'de Yayımlandı!

Bir Yorum

  1. Pomem de yaş şartı esneyebilen bekciliktede esneye bilir lütfen yaş sınırını biraz esneyip 35 yapmanızı bekliyoruz

  2. Lanet olsun sisteminize 32 yasındayım yüksek lisans mezunuyum işsizim

  3. Keşke KPSS puanını da 65 e düşürselerde bizde vatanımıza hizmet etsek kuvvet adına

  4. Çok şükür yaş şartı değiştirildi .InşAllah polis olmak isteyen tüm kardeşlerim ve yakınlarım polis olurlar.ve inşAllah işsiź olan genç arkadaşlarımız meslek sahibi olurlar.lütfen işsizlik oranı düşürülsün diye de çaĺışmalar yapar mısınız

  5. Anlamıyorum arkadas bu yastan sonrakiler insan değil mi bazi kurumlarda yas şartı ariyor.kazan bir dert oku bir dert yetmedi bide yaşı tuttur..

  6. Bu millet 32 olsun geçen alimlardaki mağduriyet giderilsin diye kamoyu oluşturdu neyin hayırlısı olsun

  7. 1 ocak yaptin iyi olduda bu 31 aralık yüzünden 1 hakkımı yediniz o ne olacak peki.

  8. Lütfen yetkililer polis olma yaşını 35 yapsınlar.Ben yıllardır istiyorum malesef yaşım geçtiğini düşünerek vazgeçmiştim..Bende bu kutsal görevde yer almak istiyorum.Allahim polis olmak için bana nasib eyle.

  9. Keşke 35 yaş olsa sınır ne olur yani deli gibi aşığız bu mesleğe 35 yaş çok makul bi yaş bence polislik için inşallah sesimiz duyulur 35 yaş olur