Emniyet Personeli

POMEM Öğretim Görevlisi ve Araştırma Görevlisi Alım İlanı Yayımlandı

POMEM tarafından yayımlanan ilana göre;

Polis Akademisi Başkanlığı’na bağlı Güvenlik Bilimleri Enstitüsü ve Adli Bilimler Enstitüsü Müdürlüklerine Öğretim Üyesi (Doçent) ve Öğretim Üyeleri Dışındaki Öğretim Elemanı (Öğretim Görevlisi ve Araştırma Görevlisi) Alımı yapılacağı açıklandı.

Peki başvurular nasıl yapılacak? İşte detaylar.

Yayımlanan açıklama içerisinde ise;

“Polis Akademisi Başkanlığı’na bağlı Güvenlik Bilimleri Enstitüsü ve Adli Bilimler Enstitüsü Müdürlüklerine Öğretim Üyesi (Doçent) ve Öğretim Üyeleri Dışındaki Öğretim Elemanı (Öğretim Görevlisi ve Araştırma Görevlisi) Alımı.
Akademimizde açık bulunan ve aşağıda birim ve unvanı belirtilen kadrolara;

Anayasanın 132’nci maddesi, 4652 sayılı Polis Yüksek Öğretim Kanunu’nun 25/b maddesi, 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu’nun 24, 31 ve 33’üncü maddeleri, 2914 sayılı Yüksek Öğretim Personel Kanunu, 3201 sayılı Emniyet Teşkilatı Kanunu, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun ilgili maddeleri, Polis Akademisi Öğretim Elemanlığına Atama ve Yükseltme Kriterleri ile Polis Akademisi Başkanlığı Akademi Yönetim Kurulunun 16/02/2018 tarihli ve 2018/04 sayılı ile 29/05/2018 tarihli ve 2018/12 sayılı kararları doğrultusunda (2) Doçent, (1) Öğretim Görevlisi ve (3) Araştırma Görevlisi unvanında naklen ve açıktan atama ile öğretim elemanı alınacaktır.” ifadeleri yer aldı.

BAŞVURULAR NE ZAMAN?

Yayımlanan ilan içerisinde başvurulara yönelik olarak açıklanan detaylarda ise;

“Müracaatlar, talep edilen alanın ve unvanın adı açıkça belirtilmek suretiyle yapılacak ve değerlendirmede bu husus dikkate alınacaktır. Adaylar sadece bir bilim alanı için müracaat edebileceklerdir.

Müracaatlar; bu ilanın Polis Akademisi Başkanlığı resmi internet sitesinde yayınlandığı tarihten itibaren 18 gün (01/06/2018 – 18/06/2018 tarihleri arasında) içerisinde, mesai saatleri arasında,

POLİS AKADEMİSİ BAŞKANLIĞI, İNSAN KAYNAKLARI ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ, Gölbaşı/ANKARA adresine şahsen veya posta yoluyla yapılacaktır.

Eksik belge ile veya son başvuru tarihi olan 18/06/2018 tarihi Pazartesi günü saat 17:00’dan sonra yapılacak başvurular kabul edilmeyecektir. Posta ile yapılacak müracaatlarda, gönderinin kuruma ulaştığı tarih esas alınacaktır.

Görevli personel tarafından, müracaat sırasında, adayların müracaata ilişkin sundukları tüm belgeler kayda geçirilerek tanzim edilecek belgenin bir sureti adaylara teslim edilecektir.” ifadelerine yer verildi.

BAŞVURUDA TALEP EDİLEN GENEL ŞARTLAR

Yayımlanan ilanda yer alan başvuru şartları içinde;

“657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48. maddesinde belirtilen şartlara haiz olması, Yapılacak güvenlik soruşturmasında Devlet Memuru olmasına engel teşkil edecek bir hali bulunmaması,  Erkek adaylar için askerlikle ilişiği bulunmaması, Emniyet Teşkilatı Sağlık Şartları Yönetmeliği’nde belirtilen hükümler çerçevesinde adayın müracaat ettiği unvan ile Devlet Memuru olmasında ve istihdam yerinde çalışmasına engel sağlık sorunu bulunmaması ve bunu sağlık raporuyla belgelendirmesi, Araştırma Görevlisi kadrosuna müracaat eden adayların, son müracaat tarihi itibari ile (35) yaşından gün almamış olması gerekmektedir.” şartlarına yer veriliyor.