Emniyet Personeli

10 Bin Polis Özel Harekat (PÖH) Ne Zaman Göreve Başlayacak? PÖH Maaşları Ne Kadar?

10 Bin PÖH Ne Zaman Göreve Başlayacak?

Polis Özel Harekat (PÖH) fiziki yeterlilik testine katılan adaylar parkuru 50 saniye ve 50 saniyenin altında bitirmek zorundadırlar. Parkuru 50 saniye ve 50 saniyenin altında bitiremeyen adaylar PÖH hayallerine veda ediyorlar. Ayrıca fiziki yeterlilik parkurunda herhangi bir etabı istenildiği gibi bitiremeyen adaylar 2 saniye ceza alacaklar. 

PÖH adayları sağlık ve fiziki yeterlilik testlerinin ardından eğer başarılı olurlarsa sözlü mülakata çağırılacaklar. Sözlü mülakatlarda da başarılı olan adaylar PÖH eğitimlerine alınacak.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu konu ile ilgili olarak bir açıklama yapmıştı. İçişleri Bakanı Soylu açıklamasında normalde 6-7 ay süren PÖH eğitimlerinin sadece bu sene için geçerli olmayacağını bildirdi. 

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun aktardıklarına göre 10 bin PÖH göreve 20 Mart 2017 itibari ile başlayacak. Ayrıca yapılan tüm çalışmaların bu yönde olduğu belirtiliyor.

Polis Özel Harekat Ne Kadar Maaş Alır?

Polis Özel Harekat timlerinde bulunan personelin yaptıkları görev gereğince çalışma yoğunluğu ve aldıkları risk çok fazladır. Polis Özel Harekat timlerinde bulunana personelin maaşına her yıl memur zamları ve enflasyon farkları eklenmektedir. Akşam Gazetesinin haberine göre 2016 yılında bir Özel Harekat Polisinin aldığı maaş 3 bin 500 TL civarındaydı. Buna doğu ve güneydoğu görevlerini eklediğimizde 500 TL ile 1000 TL bir tazminat farkı da ekleniyor. Özel Harekat Polislerinin maaşları kıdeme ve yaptıkları göreve göre artış gösteriyor ve bu rakam 5000 TL‘ye kadar yükseliyor.

Kamupersoneli.net | ANKARA