Emniyet Personeli

250 Afgan polis Sivas PMYO'dan mezun oldu

Afganistan ve Türkiye arasında 5 Mart 2011’de imzalanan mutabakat gereğince Afgan polislere verilen eğitimlerin tamamlanmasının ardından Sivas PMYO’da mezuniyet töreni düzenlendi. Saygı duruşunda bulunulması ve iki ülkenin milli marşlarının okunmasıyla başlayan törende, sinevizyon gösterisi sunuldu.

Törende, PMYO’da eğitim gören Afgan öğrenciler İstiklal Marşı’nın 10 kıtasını ve Sivas yöresine ait “Sivas’ın yollarına” adlı türküyü ezbere okudu.

Afganistan İçişleri Bakanı Taj Mohammad Jahed, törende yaptığı konuşmada, dost ve kardeş ülke Türkiye’de bulunduğu için mutlu olduğunu söyledi.

Emniyet Genel Müdürü Selami Altınok ise halkın huzur ve güven içerisinde, geleceğinden emin bir şekilde yaşamını sürdürmesini sağlamanın polis teşkilatlarının en temel görevi olduğunu vurguladı.

Değişim ve gelişim geçiren suçların önlenmesi konusunda ülkelerin polis eğitim kurumlarının iş birliğinin önemli olduğunu dile getiren Altınok, şu değerlendirmelerde bulundu:

“Ülkemiz ve emniyet teşkilatımız ülkeler arası iş birliğinin gelişmesine büyük önem vermektedir. Dostluğunu ve kardeşliğini her zaman hissettiğimiz Afganistan’a desteğimiz her zaman sürecektir. İki ülkenin sınırlara meydan okuyan sevgi ve kardeşliğine katkımız olduysa bununla büyük gurur ve onur duyacağız. Yıllardır süre gelen tarihi Türk-Afgan kardeşliğine bir halka daha ekleyerek sağlamlaştırmak için sorumluluk aldığınızı asla unutmayın.”

Konuşmaların ardından dönem birincisi Roqia Rezayi yaş kütüğüne plaket çaktı. Dereceye girenlere diplomaları ve ödüllerinin verilmesinin ardından kadın polisler yemin etti.

Tören sonunda kadın polisler, havaya kep yerine karanfil atarak mezun olmanın sevincini yaşadı.

Kamupersoneli.net | AA