Emniyet Personeli

EGM 4 Bin Polis Memuru Alımı Sınav Sonuçları Açıklandı

Emniyet Genel Müdürlüğünden 27 Nisan 2016 tarihinde bir duyuru yayımlandı. Yayımlanan duyuru da Emniyet Genel Müdürlüğü üniversite mezunu adaylar arasından özel harekat branşlı 4 bin polis memuru adayı alımı için yapılan sınav sonuçlarını açıkladığı belirtildi. Sınav sonuçları hakkında yayımlanan duyurunun detayları şöyle;

Emniyet Genel Müdürlüğünce Polis Meslek Eğitim Merkezlerine (POMEM) özel harekat branşlı 4 bin erkek polis memuru adayı alımı için yapılan sınav sonuçları açıklandı.

Başarı sıralaması, adayların aldığı en yüksek puandan aşağı doğru yapıldı. Asıl kazanan adaylardan; POMEM’e geçici kaydı sırasında eksik belge getiren, intibak eğitimi için bildirilen günün mesai bitimine kadar başvuruda bulunmayan, intibak eğitimi sırasında kendi isteği ile eğitim merkezinden ayrılan veya ilgili mevzuat gereği POMEM öğrencisi olamayacakları sağlık kurulu raporu ile tespit edilenlerin yerine, puan sırasına göre yedek adaylar çağırılacak.

Adaylar sınav sonuçlarını Emniyet Genel Müdürlüğünün https://www.egm.gov.tr/ internet sitesi ile Polis Akademisi Başkanlığının https://www.pa.edu.tr/​ internet sitesinden T.C. kimlik numarası ve sekiz rakamlı doğum tarihini girerek öğrenebilecekler. Bu açıklama, Polis Meslek Eğitim Merkezleri Giriş Yönetmeliği hükümleri uyarınca adaylara tebliğ niteliğinde olup, sınav sonuçları hakkında ayrıca açıklama ve adayların kendilerine yazılı tebligat yapılmayacak.

Asıl olarak başarılı olan adaylar intibak eğitiminin başlayacağı 15 Mayıs 2016 Pazar günü saat:17.00’ye kadar planlandıkları Polis Meslek Eğitim Merkezlerinde hazır bulunacaklar.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

Bir Yorum