Emniyet Personeli

FETÖ'den İhraç Edilen Polislere Askerlik Yolu Gözüktü

FETÖ soruşturmaları kapsamında çıkarılan KHK’larla yurt genelinde yaklaşık 25 bin polis, amir ve müdür emniyetteki görevlerinden ihraç edildiler.

Haber Türk’ün haberine göre FETÖ’den ihraç edilen polislerin, amirlerin ve müdürlerin 10 yıllık meslek görevlerini de tamamlamamış olanların yaklaşık 10 bin polisin askere alınacağı öğrenildi. 

Söz konusu durumda olan polis ve amirlere asker çağrısı gönderilmeye başlandı. Polislerin muayene işlemlerini yapmaları için askerlik şubelerine başvurmaları istendi.

10 Yıl Görev Yapmayan Polisler Askere

2011 yılında çıkarılan 610 sayılı Askerlik Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanuna göre 10 yıllık hizmetini tamamlayan polislerin askerliklerini yapmış sayılacakları belirtilirken bu süreyi doldurmadan polislik mesleğinden ayrılan veya meslekten atılan kişilerinse askerlik görevlerini yapmaları gerekiyor.

8 Şubat 2011 tarihinde Resmi Gazete’de “6109 sayılı Askerlik Kanunu’nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun yayınlanmıştı. Söz konusu kanunda şu ifadeler yer almıştı: “Bugün itibarıyla, askerlik hizmetini yerine getirmekte olan polis memurları terhis edilecektir. Yine bugün itibarıyla, polis memuru olup da çeşitli nedenlerden dolayı haklarında yoklama kaçağı, bakaya suçu nedeniyle adli tahkikat yapılanlar hakkında işlemler durdurulacaktır. Polis memurlarının, polis eğitim ve öğretim kurumlarında görev yapanların, polis eğitim ve öğretim kurumlarının giriş sınavlarını kazananların her türlü askerlik işlemleri ertelenecek, 10 yıl sonra askerlik görevlerini yerine getirmiş sayılacaklardır.”

Kamupersoneli.net | ANKARA

Bir Yorum

  1. Zenginler askerlik yapmayacak fakir yapacak diyenler eyyy akıl zengin 3 yıl yurtdışında tatil(!) yapsa zaten 1000dolara dövizli askerlik yapıyor. Bedelli askerlik burada geçinmek zorunda olan gençlerin en büyük sorunu. Bence hemen çıkmalı