Emniyet Personeli

Kadın Polis Memuru Alımı için Kontenjan Artacak Mı?

Emniyet Genel Müdürlüğü’nün Kadın polis memuru alımı için süreç bekleniyor. İçişleri Bakanı Sn. Süleyman Soylu’nun özel harekat polisi alımı ve polis memuru alımı müjdelerini vermesinin üzerinden haftalar geçti. Özel harekat polisi alımı için süreç başladı ve adaylar ara ara kesinti yaşanan polis akademisi başkanlığı internet sayfası üzerinden ön başvuru işlemlerini gerçekleştiriyor.

Peki polis memuru alımı ile ilgili süreç ne zaman başlayacak? Emniyet Genel Müdürlüğü’nün 10 Bin Polis memuru alımı ile ilgili sürecin 2017 yılına girilmeden başlaması bekleniyor. Bu alımlarda KPSS şartı aranacak ve adayların en az üniversite mezunu olması gerekecek. (İçişleri Bakanı Önlisans mezunu adayların başvurup başvuramayacağı konusunda net bir bilgi vermedi) . 

Söz konusu alımlarda kadın adaylar için ayrılacak olan kontenjan 1000 olarak açıklanmıştı. Ama kadın adaylar özel harekat polisi alımlarında kendilerine kontenjan ayrılmamasından dolayı tepkililer, öyle ki konu meclise kadar taşındı ve gerek ana muhalefet partisi CHP milletvekilleri, Gerekse mhp milletvekilleri kadın kontenjan ayrılmaması konusunda tepki göstermişti.

Kadın adayların polis memuru alımlarında 1000 kontenjandan daha fazla kontenjan beklediğiyse gün gibi ortada. Tüm bu gelişmeler ışığında yine kadın polis memuru adaylarının gözü kulağı Polis Akademisi Başkanlığı’ndan yapılacak duyuruda. Gelişmelerden anında haberdar olmak için kamu haberciliğinin tek ve lider sitesi kamupersoneli.net’i takip etmeye devam edin.
 

Bir Yorum

  1. Kpss puanini asagiya biraz asagi cekseler de bizde girsek ya takildiniz bir 60 puana 2 puan yüzünden giremiyoruz :/

  2. Gerçek mi abi orda sıralamaya giremedi yazısını gördüğümde ki an gözlerim karardı üzüntüden kesin mi bu haber şütfen biri yazssın

  3. Biliyorsunuz bir suru insan var onlisanstan basvuru yapmak isteyen sesleri duyuruyorsunuz lutfen haber yapin tekrar ne olursunuz yardimci olun bizede umut olun lutfen admin bey lutfen bi haber bekliyoruz sizsen onlisansla ilgili

  4. B PÖH (POLİS ÖZEL HAREKAT) alımları için neden bayanlar alınmıyor? Lütfen artık bu alımların içerisinde bayanlarada yer verip kontenjan açın artık LÜTFEENNN!!!!

  5. Lise mezunlari da başvuruda bulunabilsin lütfen şartlar esnetilsin artik sesimize kulak verin lütfen

  6. Bende lise mezunuyum polis olmak istiyorum ama siz yetkililer lisans ve önlisans mezunu almak istiyosunuz ben onlara taş çıkartırım lütfen sesimi duyun ve lise mezunları içinde küçük bi kontenjan açın

  7. Yahu 1000 nedir ya? Tutup koca koca adamları polis olarak alıyorsunuz yanlış anlamayın ama 40 yaşındaki adamın performansı ile genclerinki arasinda dağlar kadar fark var artık bizlere yol açın

  8. Pöh bayan hakkımız iptal edildi.Ama lütfen görevden alınanlar sayısınca en az lise mezun alımalr da gerçekleştirilsin rica ediyorum.