Emniyet Personeli

Polis Akademisi Başkanlığı 2016-2017 Erasmus Başvuruları Başladı !

Polis Akademisi Başkanlığı resmi sitesinde yayınladığı duyuru ile 2016-2017 erasmus başvurularının başladığını duyurdu. İlgili duyuru şöyle:

” Avrupa Komisyonu Eğitim ve Kültür Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen Hayatboyu Öğrenme Programı Erasmus Personel Hareketliliği çerçevesinde Polis Akademisi ile ikili anlaşma yapmış olan ve aşağıda isim, ülke ve kontenjan sayıları belirtilen Yüksek Öğretim Kurumlarına 2016–2017 Akademik Yılı Bahar ve Yaz dönemleri için Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi (Ulusal Ajans) ile Akademimiz arasında imzalanan Hibe Sözleşmesinde belirtilen Ders Verme Hareketliliği hibe miktarına (tahmini 3 kişi /  18 gün / 3120 Avro ) ve Eğitim Alma Hareketliliği hibe miktarına (tahmini 4 kişi / 24 gün / 4710 Avro) uygun sayıda öğretim elemanı ve idari personel gönderilecektir.

Ders Verme Hareketliliği en az 8 ders saati, Eğitim Alma Hareketliliği ise en az 2 iş günü olarak gerçekleştirilecektir. Bütün eğitim alma ve ders verme hareketliliği faaliyetlerinin en geç 31 Mayıs 2018 tarihi itibariyle tamamlanması gerekmektedir. Seçim Jürisi tarafından yapılacak seçim sonucunda gönderilecek öğretim elemanları ve personele yurtdışında geçirdikleri ders verme ve eğitim alma amaçlı süre için Program bütçesinden günlük maddi destek verilecektir. Seyahat giderleri için verilecek hibe gidilecek şehrin uzaklığına bağlı olarak Avrupa Komisyonun belirlediği miktarları aşamaz. İsteyen öğretim elemanları ve personel hibesiz olarak faaliyetlerden yararlanabilecektir. Aşağıda belirtilen kontenjanlar bütçe imkanlarının yetersiz kalması veya gidilecek kurumdan davetiye alınamaması durumunda kullanılamayabilir.

ARANAN ŞARTLAR

Ders Verme Hareketliliği için, Polis Akademisi Adli Bilimler Enstitüsü ve Güvenlik Bilimleri Enstitüsü öğretim elemanları, Eğitim Alma Hareketliliği için Polis Akademisi Adli Bilimler Enstitüsü ve Güvenlik Bilimleri Enstitüsü öğretim elemanları ve Akademi Merkez Teşkilatı personeli başvurabilecektir.

BAŞVURU ŞEKLİ

Söz konusu programdan faydalanmak isteyen Polis Akademisi Başkanlığının yukarıda belirtilen birimlerinde görev yapan tüm öğretim elemanları ve personel kendi birimleri vasıtasıyla Dışilişkiler ve Uluslararası Eğitim Şube Müdürlüğüne veya doğrudan Erasmus Kurum Koordinatörüne dilekçe ile müracaat edeceklerdir. Başvuru sırasında KPDS/ÜDS/YDS gibi gerekli dil sınav belgelerinin bir kopyasının da dilekçeye eklenmesi gerekmektedir. Ayrıca, başvuru sahipleri tarafından gidilmek istenen Yüksek Öğrenim Kurumu için doldurulmuş Staff Mobility For Teaching Mobility Agreement (Ders verme başvuruları için) veya Staff Mobility For Training Mobility Agreement (Eğitim alma başvuruları için) hazırlanıp Erasmus bürosuna veya Kurum Koordinatörüne başvuru sırasında teslim edilecektir. Söz konusu belgeler www.pa.edu.tr internet adresindeki Erasmus başvuru ilanında yayınlanmaktadır. Başvurularda, gidilmesi istenilen 3 yükseköğretim kurumu tercih edilecektir. Adaylar gidecekleri ülke makamları ile Değerlendirme Kurulunun Kararının tebliğinden sonra irtibata geçecektir.

BAŞVURULARIN DEĞERLENDİRİLMESİ

Başvurular, değerlendirme tarihinde yürürlükte olan Erasmus Programı Uygulama Yönergesi hükümlerine göre Seçim Jürisi tarafından verilecek puan temel alınarak değerlendirilecektir. Seçim Jürisi, Erasmus Hareketlilik Faaliyetlerinden daha önceden faydalanmamış öğretim elemanı ve personele öncelik tanıyabilir. Seçim Jürisinin belirlediği asil ve yedek aday listesi Başkanlık makamına onay için gönderilecektir. Başkanlık makamı tarafından iş yükü veya personel ihtiyacı sebebiyle Erasmus Hareketliliğinden faydalanması uygun görülmeyen adayların yerine sırasıyla yedek adaylar gönderilecektir. Personel istediği takdirde hibe almaksızın faaliyete katılabilmektedir. Faaliyetten hibesiz olarak yararlanmak isteyen personelde aynı şartlarda müracaat edecektir.

İLAN TARİHLERİ                 : 25 Ocak 2017–16 Şubat 2017

BAŞVURU TARİHLERİ        : 25 Ocak 2017 – 16 Şubat 2017

KAMUPERSONELİ.NET