Emniyet Personeli

Polis Akademisi Tarafından Komiser Yardımcısı Alımı Sınav Giriş Belgesi Duyurusu Yapıldı

 Emniyet Genel Müdürlüğü internet sayfasından yapılan duyuru ile 2016 Yılı PAEM Aday Öğrenci Sınav Giriş Belgelerinin hazır olduğu adaylara bildirildi. Yapılan duyuruda yeterlilik sınav talimatı da adaylarla paylaşıldı. İşte ilgili sınav talimatı; 

Başlangıç çizgisi ile ağırlık taşıma etabının son dubanın bulunduğu yere kadar 27 metre uzunluğunda ve 14 metre eninde, sağlık topu dokunma hareketi etabının bitimindeki duba ile bitiş çizgisine kadar 29 metre uzunluğunda olan ve toplamda 7 etap ile 70 metre uzunluğundaki parkurda yapılacak hareketlerle ilgili olarak;

Aday “BAŞLA” komutu ile çizgiyi geçtiği anda süresi başlayacaktır. İlk etap olarak aday jimnastik sıçrama tahtası üzerinden 5 kez sağa, sola çift ayakla sıçrama hareketi yapacaktır. (Aday istediği taraftan sağdan veya soldan çift ayakla sıçrama hareketine başlayabilecektir.) Sıçrama tahtasının uzunluğu 2,5 metre, yüksekliği 40 cm ve genişliği 20 cm olacaktır. Jimnastik sıçrama tahtası üzerinden her bir eksik sıçrama ceza olarak bitiş süresine (2) iki saniye olarak ilave edilecektir.
 

Lastik içinden geçme etabında adaylar 6 adet lastik içerisinden tek ayakla (sağ ayak sağ lastik, sol ayak sol lastik) basarak geçecektir. Her bir lastik için, içerisine basmadan geçmemenin ceza karşılığı olarak bitiş süresine (2) iki saniye ilave edilecektir. Lastiklerin iç genişliği 16 inch (40.64 cm) olacak, lastikler çapraz ve birbirine bağlı şekilde olacaktır.   
 

Ağırlık taşıma etabında, kadınlar 20 Kg (10×2), erkekler 30 Kg (15×2), ağırlığındaki iki kum torbasını aralarında 10 metre mesafe bulunan iki dubanın dışından dolaşarak taşıyacak ve ağırlıkları taşımaya başladığı noktaya bırakacaktır.  Belirtilen hareketi tam yapmayan aday etabı yapmamış sayılarak elenecektir.
 

Sağlık topuna dokunma hareketinde adaylar iki nokta arasında yerde duran sağlık toplarından koşu istikametinde önce ikinci topa, sonra ilk topa ve tekrar ikinci topa dokunarak 3 kez dokunuş yapacaktır. Her bir eksik dokunma için ceza olarak bitiş süresine (2) iki saniye ilave edilecektir.

Düz takla hareketine gelirken aday dubanın dışından dolaşarak gelip, yer minderinde öne doğru (1) bir defa düz takla atacaktır. Düz takla hareketine gelirken dubanın dışından dolaşmayan adaya ceza karşılığı olarak bitiş süresine (1) bir saniye ilave edilecektir.
 

Slalom koşu etabında 6 adet slalom çubuğu (Çubuklar 1.5 metre yüksekliğinde olup, düz ve çapraz olarak 2.5 metre aralığında olacaktır.) dışından dolaşılarak tamamlanır. Her bir eksik geçiş için ceza karşılığı olarak bitiş süresine (2) iki saniye ilave edilecektir.
 

Engel etabında 4 adet engel (Üstten geçilecek engel yüksekliği 50 cm ve alttan geçilecek engel yüksekliği 105 cm olup engeller arasındaki mesafe 2 metredir.)  üstten-alttan, üstten-alttan olmak üzere geçilir ve koşarak bitiş noktası geçildiğinde parkur tamamlanmış olur. Engel etabında her bir eksik geçiş, engeli hatalı geçme, çubukları devirme ve düşürme için ceza karşılığı olarak bitiş süresine (2) iki saniye ilave edilecektir.

Fiziki Yeterlilik Sınavı Parkuru içinde herhangi bir etabı yapmayan aday elenir.
 

Fiziki yeterlilik sınavı sonucunda başarılı olan adaylar ise aynı gün içerisinde mülakat sınavlarına alınacaklardır.