Engelli Personel Alım İlanları

Sahil Güvenlik Komutanlığı Engelli İşçi Alım İlanı

Sahil Güvenlik Komutanlığı, Devlet Personel Başkanlığı’nın resmi internet sitesi üzerinden yayımladığı bir ilan ile Karedeniz Onarım Destek Komutanlığı ile Marmara ve Boğazlar Komutanlığı bünyesinde görevlendirmek üzere engelli işçi alımı yapacağını açıkladı. İlana göre,

ALIM YAPILACAĞI AÇIKLANAN KADROLAR

Sahil Güvenlik Karedeniz Onarım Destek Komutanlığı tarafından yayımlanan engelli işçi alım ilanında yer alan kadrolar arasında, Genel Alan Temizleme Görevlisi/Meydancı kadrosu ile Büro İşçisi kadrosunda alım yapılacağı açıklandı. İlana göre her iki kadrodan da bir kişi alınacağı duyuruldu. 

Sahil Güvenlik Marmara ve Boğazlar Komutanlığı tarafından yayımlanan engelli işçi alım ilanında da Genel Alan Temizleme Görevlisi/Meydancı kadrosu ile Büro İşçisi kadrosunda alım yapılacağı ve açıklanan her kadroya bir işçi alımı yapılacağı duyuruldu.

ENGELLİ İŞÇİ ALIM İLANI BAŞVURU ŞARTLARI

Sahil Güvenlik Komutanlığı tarafından yayımlanan engelli işçi alım ilanına başvuru yapacak adayların aşağıda belirtilen şartları taşıyor olmaları gerekiyor. 

Türk vatandaşı olmak, 18 yaşını tamamlamış olmak, 2016 Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavına (EKPSS) girmiş olmak, Hakkında yapılacak güvenlik soruşturmasının olumlu sonuçlanması, Engelli statüsü dışında sağlık durumunun çok tehlikeli işyerinde çalışmasına uygun olduğuna dair sağlık kurulu raporu almak.

Bu şartların yanı sıra ilanda, Kamu Kurum ve Kuruluşlarına İşçi Alınmasında Uygulanacak Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmeliğin 3/h maddesi gereği en az %40 engelli olmak ve Özürlülük Ölçütü, Sınıflandırması ve Özürlülere Verilecek Sağlık Kurulu Raporları Hakkında Yönetmeliğin 7’inci maddesine istinaden Sağlık Bakanlığının yetkilendirdiği hastanelerden alınmış Engelli Sağlık Kurulu Raporuna sahip olmak, şartı yer alıyor. 

BAŞVURU SÜRECİ

Devlet Personel Başkanlığı’nın internet sitesi aracılığıyla yayımlanan engelli işçi alım ilanına başvurular, tarihler arasında 27 Aralık 2017 – 05 Ocak 2017 Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürlükleri veya internet (www.iskur.gov.tr.) aracılığıyla yapılacaktır.