EYT son durum haberleri ve emeklilikte yaşa takılanların son durumu merak ediliyor
Başbakan Binali Yıldırım 30 Aralık 2016 Cuma günü Ankara'da emeklilere promosyon açıklaması yapmıştı.Başbakan Yıldırım açıklama yaparken emeklilikte yaşa takılanlar da müjde bekledi.
Başbakan Binali Yıldırım 30 Aralık 2016 Cuma günü Ankara'da emeklilere promosyon açıklaması yapmıştı. Başbakan Yıldırım açıklama yaparken emeklilikte yaşa takılanlar da müjde bekledi. Fakat Başbakan Yıldırım sadece promosyon bekleyen emeklilerle ilgili olarak açıklama yaptı.
2017 yılının gelmesiyle birlikte yaklaşık 550 bin emeklilikte yaşa takılan çalışanlar erken emeklilik bekliyor. Meclis Genel Kurulu'na vekiller tarafından soru önergeleri verilmesine rağmen henüz müjde niteliğinde bir gelişme yaşanmadı. EYT son durum haberleri ve gelişmelerini kamupersoneli.net olarak sürekli takip ediyoruz.
TRT Haber canlı yayınına katılan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, EYT son durum gelişmeleriyle ilgili olarak, ""Şimdi bir defa önce genel bilgiyi vereyim OECD ülkesi üyelerin ortalama emekli yaşı 70'dir, Türkiye'nin 52, arada 20 yıllık fark var. bu ülkelerin hiç birisinden biz çok daha zengin değiliz. OECD ülkesi üyeler emeklisine 17 yıl maaş ödüyor, biz emeklimize 27 yıl emekli maaşı veriyoruz. Yaşa takılan arkadaşlarımız, hanımlar , kadınlar 58'i bekliyor, erkekler 60'ı bekliyor. Yine hiç bir OECD ülkesinde 65 yaşının altında emekli yok. Bu kadar zor bir yapıyı biz yıllar içinde kadınlarda 58'e, erkeklerde 60'a, 2048'de 60'a taşımayı düşünüyoruz. Gelişmiş ülkeler 65 -67 yapmanın derdindeyken, biz 2048'de 65 yaş emekliliği için projeksiyon yapmışız, bu dengeleri bozarak biz , 65 yaşın üzerinde emekliliği hak edene hak ettiği maaşı verememenin üzüntüsünü yaşıyoruz. İkinci emekliliği hak edecek kadar erken yaşta emekli yapılan bir sistem doğru bir sistem değil. O arkadaşlar 58 ve 60'a kadar bekleyecekler." açıklamasında bulunmuştu.
Erken emeklilik bekleyen yaklaşık 500 bin EYT son dakika müjdesi bekliyor. Milyonlarca çalışan sigorta süresi ve prim gün sayısını doldurdu ve emeklilik için 58 ve 60 yaşına kadar bekliyor. Erken emeklilik bekleyenler şimdi Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ve Başbakan Binali Yıldırım tarafından yapılacak açıklamayı bekliyor.
Ülkemizde sigortalı olarak çalışan kişiler Sosyal Güvenlik Kurumu‘ na (SGK) belirli miktarlarda prim ödeyerek emekli olmaya hak kazanabiliyorlar.
Yıpranmayla 5 yıla kadar erken emekli olmak mümkün. Ağır ve yıpratıcı işlerde çalışan işçi ve memura ilave prim hakkı veriliyor. Bu, emekli olunacak prim sayısını artırırken, emekli olunacak yaşı öne çekiyor. Bir örnek vermek gerekirse; Toplamda 20 yıl çalışmış bir kişi yıpranmayla 25 yıl çalışmış sayılarak 5 yıl erken emekli olma hakkı elde edebiliyor.
Kamupersoneli.net | ANKARA
Bakmadan Geçme





