F-35 savaş uçakları yeniden gündeme geldi! Türkiye'den F-35 açıklamaları!
Türkiye'de ilk defa Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı tarafından desteklenen '8.Asian/Australian Rotorcraft Forum (ARF 2019)' programı Ankara'da yapıldı.
Türkiye'de ilk defa Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı tarafından desteklenen "8. Asian/Australian Rotorcraft Forum (ARF 2019)" programı Ankara’da yapıldı. Programa katılan Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, burada önemli açıklamalar yaptı.
TÜRKİYE ÖNCÜ BİR ÜLKE
"Türkiye helikopter kullanımında öncü bir ülke konumunda yer alıyor.” İfadelerini kullanan Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, “Her alanda olduğu gibi helikopter ve havacılık alanında da Türkiye olarak önemli proje yatırımları gerçekleştirdik. Yaptığımız yatırımların sonuçlarını görmekten de büyük memnuniyet duyuyoruz.
Etkinlik, bu projelerimizi ortaya koymak, onları sunmak ve geldiğimiz seviyeyi dünyada bu konuyla ilgilenen endüstriden ve akademiden gelen kişilere anlatma fırsatı veriyor. Böylece uzaktan farkında olunmayan ilerlememizi daha da dikkat çekici olarak göstermiş, bu konuda araştırma yapan akademisyenlerin Türkiye'ye ilgisini artırmış olacağız." ifadelerini kullandı.
S-400’LER 2020’DE KULLANILACAK!
Ayrıca büyük tartışmalara neden olan Türkiye'nin Rusya'dan satın aldığı S-400 hava savunma sistemi hakkında ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'ın sözlerini aktaran Demir, 2020 yılının Nisan ayında S-400 sistemin kullanılmaya başlayacağını dile getirdi.
Türkiye'nin F-35 programı hakkında ise Demir şöyle konuştu:
Bu ortaklığımız çerçevesinde yükümlülüklerimizi harfiyen yerine getirmiş bir ülkeyiz. O konuda hiçbir tereddüdümüz yok. Bu yüzden karşı taraftan gelecek adımlar olumlu olursa hala iddialı bir ortak olmayı sürdürmek istiyoruz. Biz zaten hiçbir zaman olumsuz bir duruşta bulunmadık.
Bakmadan Geçme





