Faizsiz kredi açıklaması! Ek masraf ve komisyon yok!

Borcunu vadesi ile düzenli bir şekilde ödeyenlerin ödüllendirilmesini amaçlayan Bereketli Kredi adı altında faizsiz kredi uygulaması başlatıldı.Konu ile ilgili Tarım Kredi üreticilerine bu yıl 600 milyon TL'den fazla kredi imkanı sunuldu.

Borcunu vadesi ile düzenli bir şekilde ödeyenlerin ödüllendirilmesini amaçlayan Bereketli Kredi adı altında faizsiz kredi uygulaması başlatıldı. Konu ile ilgili Tarım Kredi üreticilerine bu yıl 600 milyon TL’den fazla kredi imkanı sunuldu. Bu kredi kapsamında faizsiz, ek maliyet ve masraf gerektirmeyen kredi sunulacağı açıklandı.

Haber

Açıklama Tarım Kredi Genel Müdürü Poyraz tarafından yapıldı. Poyraz, yapmış olduğu açıklamasında “Tarım Kredi olarak kullandırılan krediler içerisinde faizsiz kredilerin ağırlığını artırmayı hedefliyoruz" dedi.

Haber

Poyraz, yaptığı açıklamasında tarımsal ürünlerin ekim ve yetiştirme döneminde çiftçilerin motorin, yem, gübre gibi çeşitli tarımsal girdi ihtiyaçlarını uygun kredi ile karşıladıklarını belirterek, pazarlama sorunlarına da çözüm getirdiklerini vurguladı.

Haber

TARIMSAL GİRDİLERİN SABİT ORANLA KREDİLENDİRİLMESİ

Poyraz, 2019 yılında Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın da desteği ile “Tarımsal girdilerin sabit oranla kredilendirilmesi” uygulamasını başlattıklarını vurguladı.

Poyraz, açıklamasına şu şekilde devam etti:

"Bu çerçevede, kredi kullanan ortaklarımızın ödeme alışkanlığının  pekiştirilmesi ve borcunu vadesinde düzenli olarak ödeyenlerin ödüllendirilmesi  maksadıyla Bereketli Kredi adı altında faizsiz kredi uygulaması başlatmıştık. Bu  yıl içinde ortaklarımızın kısa vadeli motorin ihtiyaçlarının faizsiz ve herhangi  bir maliyet, masraf, komisyon gibi yansıtılmadan karşılanması amacıyla Hasat  Vadeli Motorin Kredisi, ortakların kısa vadeli yem ihtiyaçlarının karşılanması  amacıyla Kısa Vadeli Yem Kredisi, üreticilerin Kurban Bayramı öncesindeki yem  ihtiyaçlarının faizsiz olarak karşılanması amacıyla da Kurban Vadeli Yem Kredisi  gibi yeni faizsiz kredi ürünlerini ortaklarımızın kullanımına sunduk"

Haber

“FAİZSİZ KREDİLERİN AĞIRLIĞINI ARTIRMAYI HEDEFLİYORUZ”

"Üreticilerin uygun koşullarda finansmana erişimlerini sağlamak  amacıyla piyasadaki değişimleri yakından takip ediyoruz. Bu yılın ilk 6 ayında  225 milyon lira tutarında Hasat Vadeli Motorin Kredisi, 165 milyon lira tutarında  Kurban Vadeli Yem Kredisi, 130 milyon lira tutarında Kısa Vadeli Yem Kredisi ve  yılın ilk 4 ayında 80 milyon lira tutarında Bereketli Kredi kullandırdık. Böylece  ortaklarımıza yem, gübre, tohum, motorin gibi tarımsal girdi ihtiyaçlarını  karşılamaları amacıyla toplamda 600 milyon lira tutarında faizsiz kredi imkanı  sağlamış olduk. Tarım Kredi olarak kullandırılan krediler içerisinde faizsiz  kredilerin ağırlığını artırmayı hedefliyoruz”

Kamu Personeli - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!

Bakmadan Geçme