- Haberler
- Gündem
- FETÖ Kapsamında Hakkında Dava Açılan 51 Hava Harp Okulu Öğrencisi Savunmasını Tamamladı
FETÖ Kapsamında Hakkında Dava Açılan 51 Hava Harp Okulu Öğrencisi Savunmasını Tamamladı
Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi kapsamında haklarında dava açılan 51 Hava Harp Okulu öğrencisinin yargılandığı davada, tutuksuz yargılanan 51 sanığın savunması tamamlandı.Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, FETÖ'nün darbe girişimi sırasında
Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi kapsamında haklarında dava açılan 51 Hava Harp Okulu öğrencisinin yargılandığı davada, tutuksuz yargılanan 51 sanığın savunması tamamlandı.
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, FETÖ'nün darbe girişimi sırasında paraşüt eğitimi için Ankara'daki Kara Harp Okulu Komutanlığında bulunan ve olay günü 91'i helikopterle Etimesgut 11. Hava Ulaştırma Üs Komutanlığına nakledilen 142 Hava Harp Okulu öğrencisiyle bu öğrencilerin nakilleri konusunda emir veren komutanları Kenan Baştuğ ve Hüseyin Ergezen için "Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etme", "Silahlı terör örgütüne üye olma", "Türkiye Büyük Millet Meclisini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs etme" ve "Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs etme" suçlarından üçer kez ağırlaştırılmış müebbet hapis ile 7,5 yıldan 15'er yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açmıştı.
Ankara 14. Ağır Ceza Mahkemesinde duruşmada, paraşüt eğitimi için İstanbul'dan Ankara'ya gelen ve tutuksuz yargılanan 51 eski Hava Harp Okulu öğrencisi hazır bulundu.
Öğrenciler, paraşüt atlayış eğitimi kapsamında uçakla İstanbul'dan Ankara'ya getirildiklerini, darbe teşebbüsüne katılmadıklarını belirterek, haklarındaki terör örgütü üyeliği suçlamasını reddetti ve beraatlerine karar verilmesini istediklerini belirtti.
Savunmalarda dikkat çeken sözler şunlar oldu;
"Üniformalarımız alınmış olabilir. Ben ve arkadaşlarım Türkiye'nin en önemli üniversitelerine girdik. Ben Boğaziçi Üniversitesi'ni kazandım. Diğer arkadaşlarım, ODTÜ ve İTÜ gibi üniversitelere girdiler. Biz gerekirse takım elbisemizi giyer yine milletimize hizmet ederiz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk de zamanında rütbelerini söküp, devlete, millete hizmet etmiştir. Arkadaşlarım ve benim milletimize her zaman hizmet edeceğimize yüce Türk adaleti önünde söz veriyorum."
"Suçumuz yok ama eğer suçumuz varsa o da Hava Harp Okuluna girmiş olmamızdır. Ailemizden, sevdiklerimizden feragat edip o şanlı yuvada askeri eğitim aldık. Askerlik bir yaşam tarzı idi. Bunun bilincinde olan, vatanını, milletini, devletini seven, canını feda etmeyi göze almış vatansever Harbiyelileriz. Vatamızı sevdiğimiz için çektiğimiz eziyetleri bizden başka kimse bilemez. Vatan haini değiliz. Hain damgası yemeyi de hak etmedik."
Ankara 14. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı İsmail Ademoğlu, öğrencilerin duruşmadan vareste tutulması ve yurt dışına çıkış yasağının kaldırılması taleplerini reddettiklerini belirterek, sınav tarihlerini bildiren öğrencilerin duruşmaya katılmama konusundaki mazeretlerini kabul edebileceklerini açıkladı.
Duruşma, 18 Temmuz'a bırakıldı.
Kamupersoneli.net
Bakmadan Geçme





