• Haberler
  • Gündem
  • Fırtına ve kar kapıya dayandı: Valiliklerden idari izin kararları gelmeye başladı!

Fırtına ve kar kapıya dayandı: Valiliklerden idari izin kararları gelmeye başladı!

Türkiye genelinde etkili olan dondurucu soğuklar ve yoğun kar yağışı, kamu çalışanları için 'idari izin' gündemini beraberinde getirdi.

Özellikle ulaşımın durma noktasına geldiği ve buzlanma riskinin zirve yaptığı illerde valilikler, risk grubundaki personeli korumak adına peş peşe açıklamalar yapıyor. Bugün, yani 20 Ocak 2026 Salı günü için bazı illerde kritik kararlar alınmış durumda.

Gümüşhane ve Artvin’de kamu çalışanlarına müjde!

Olumsuz hava koşullarının en sert hissedildiği illerin başında gelen Gümüşhane ve Artvin’de valilikler düğmeye bastı.

  • Gümüşhane Valiliği: İl genelinde devam eden yoğun kar yağışı ve sabah saatlerinde beklenen şiddetli buzlanma nedeniyle; hamile, engelli ve ağır kronik hastalığı bulunan kamu personelinin 19 ve 20 Ocak tarihlerinde iki gün boyunca idari izinli sayılacağını duyurdu.

  • Artvin Valiliği: Artvin’de de benzer bir tablo hakim. Valilikten yapılan son dakika açıklamasına göre, il genelindeki kamu kurumlarında görev yapan engelli ve hamile personelin 20 Ocak Salı günü bir gün süreyle idari izinli sayılmasına karar verildi.

İstanbul Valiliği’nden son dakika durum raporu

Milyonların gözü kulağı İstanbul Valiliği’nden gelecek "tatil" veya "izin" haberindeydi. Ancak şu ana kadar İstanbul için genel bir idari izin kararı açıklanmadı.

  • Meteorolojik Durum: Vali tarafından yapılan açıklamada, İstanbul’da sabah saatlerinde yağmur ve yüksek kesimlerde karla karışık yağmur beklendiği, sıcaklığın ise 3°C ile 7°C arasında seyredeceği belirtildi.

  • Yasaklar Kalkıyor: Kar yağışı nedeniyle uygulanan ağır tonajlı araç yasağı dün akşam itibarıyla sona ererken, motor kuryelerin trafiğe çıkış yasağı bugün (20 Ocak) saat 10.00'da son bulacak. Şu aşamada İstanbul'da kamu kurumları normal mesai düzenine devam ediyor.

Bartın ve diğer illerde son durum

Bartın Valiliği, geçtiğimiz gün (19 Ocak) için idari izin kararı uygulamıştı. Bugün için ise bölgedeki hava durumuna göre değerlendirmelerin sürdüğü bildirildi. Erzurum, Sivas ve Bolu gibi karın kalbi sayılan illerde ise yerel idarelerin her an yeni bir karar açıklayabileceği, ancak şu an için sadece belirli risk gruplarına (engelli ve hamile) yönelik izinlerin gündemde olduğu ifade ediliyor.

Kamu Personeli - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!

Bakmadan Geçme